Finnish legs and feet
suomalaisten säärifanien asialla jo vuodesta 2001

Info  |  Tarinat  |  Fetisismi  |  Tumblr  |  Aarreaitta |

 

Aarreaitta

 

Aarreaitta sivuilla on 40 luvulta lähtien skannattuja kopioita sukkahousupakkauksista, lehtijuttuja, lehtien mainoksia liittyen sukkahousuihin, stay-uppeihin, naisten sääriin. Kiitos, anonyymi kuvien ja tekstien lähettäjä!
Kuvan saa isoksi klikkaamalla kuvaa.

 

 

Kovin kiltiltä vaikuttaa Jallunkin kansi vuodelta 1969, mutta merkittävää onkin se, että kuvassa poseeraa itse Tabe Slioor ja vieläpä minihameessa.Jallun 3/1969

 

 

sisäsivuilla riittää katseltavaa, kun Tabe Slioor esiintyy ultralyhyessä minihameessa. Noin paljastavaa hametta ei katukuvassa siihen aikaan voinut nähdä.

 

 

Ruotsalainen perhelehti Husmodern (kotiäiti) oli todella rohkea uskaltaessaan laittaa sääret kansikuvaan vuonna 1955. Nykymittapuun mukaan kuva ei paljasta mitään, mutta kyllä siitä vain yhä löytyy vahvaa aistikkuutta ja korostaa säärten ikuista kauneutta.

 

Sääret puhuvat MM-lehdessä (Miesten mies) numero 5 vuodelta 1954. Sisäsivuilla uskallettiin jo näyttää aitoja sääriä ja helmaa nostaa jopa niin ylös, että reidet näkyivät ja vilahdus sukan paltteesta eli sukanvarrensuun vahvikeraidoista.

 

 

 

Säärten kulta-aikaa elettiin 1970-luvun alussa, kun minihameet yleistyivät. Suorastaan shokeeraava olisi Seuran kansikuva vieläkin. "Toinen meistä puree!", varoitetaan Seurassa 44/1971. Perhelehti Seuran kannet olivat tuolloin rohkeampia kuin edellisen vuosikymmenen Jallun kansikuvat.

 

Seura jatkaa sääriin mieltyneellä linjallaan heti vuoden 1972 ensimmäisessä numerossaan. Tarkoin harkitut yksityiskohdat tekevät aistikkaan vaikutelman, vaikka mitään ei varsinaisesti paljastetakaan.

 

 

Ruotsalainen Elles-luettelo (se ei vielä silloin ollut Ellos) tarjosi alusvaatesivuillaan melkein miestenlehtien veroista silmänruokaa 1960-luvun lopulla. Vuoden 1967 luettelossa esitellään "minipituista hurmaavaa  baby-doll-yöpaitaa, joka on koristettu somalla kukkapitsillä". Pitkäsäärisellä mannekiinilla oli yllään uutuustuote sukkahousut, joita esiteltiin kuvastossa lantiosukkien nimellä.

 

 

E-liikkeen myyjättärellä on sorjat sääret ja kauniit sukat kahvimainoksessa vuodelta 1967

 

 

"Nyt jalat saavat levätä, kun asiat juoksevat siirtotalletustilillä", mainosti Postisäästöpankki Me Naisissa 1961 ja väläytti "viattoman" viettelevästi sääriä. Tuolloisen muodin mukaan hameenhelma oli tiukasti polven alapuolella. Jalan liuuttaminen kengästä puolestaan kuuluu tunnetusti eroottisiin eleisiin.

 

Telering on vuoden 1998 puhelinmainoksessaan samoilla viattoman eroottisilla linjoilla kuin Postisäästöpankki lähes neljä vuosikymmentä aiemmin. Korkokenkien, sukkien ja säärten vetovoimaa hyödynnetään kauniisti.

 

Säärten vauhdittamana Lehtimiehet Oy päätti edistää lehtikampanjaansa vuonna 1972 ja tarjosi palkinnoksi palkkaa tyhjäntoimittajalle.

 


 

Lähikuva kampanjamainoksen pitkäsäärisestänaisesta minihameessa ja ohuissa sukkiksissa.

 

 

Paul Ankan single levylautaselle ja linjakkaat saumasääret ylös. Visionin mukaan saumassa ja kantakiilan muotoilussa on mannermainen linja... Me Naiset 6.9.1961

 

 

Valloittavassa juhlan nailonsukassa on muodikas kantakiila ja elegantti viivasuora sauma. "Se on onnistuvan, onnellisen juhlan sukka", vakuuttaa Vision 4.4.1962 Me Naisissa.

 

 

Pelikin pysähtyy olennaisten asioiden vuoksi. "Aina on aikaa nähdä siro saumallinen sääripari: saumassa sen salaisuus, mies sen tietää!" Vision 26.9.1962 Me Naiset -lehdessä.

 

 

Visionin saumat kestävät katseitten ristitulen. Ne sukat ovat "full fashioned" tähdensi mainos marraskuussa 1963, jolloin saumattomat sukat alkoivat vastustamattomasti valloittaa naisten mieliä miesten mielipahaksi. Iskulause "Saumassa sen salaisuus" jäi kuitenkin elämään.

 

 

Ruotsalainen Allers järjesti sukkahousutestin 1984. Tässä toimittajalla on jalassaan Hudsonit ja niihin sopivat juhlakengät.

 

Huoliteltuihin sukkiin verhotut sääret näyttävät seksikkäiltä. Tämän Nivella uskalsi tuoda esiin mainoksessaan Husmodernissa 1957, tosin sanaa seksikäs käytettiin vain värien yhteydessä ja sekin sanaleikkinä.

 

 

Amarin juhlasukkahousujen uutuus muotoilultaan ja materiaaliltaan oli huoliteltu Cantrece. Tämä lehtimainos on vuodelta 1983

 

 

Bri-Nylon ja Amar-Teollisuus Oy edistivät yhteismainonnallaan sekä omaa asiaansa että minihameiden yleistymistä. Nämä rotusääret säväyttivät Me Naiset -lehden numerossa 44 vuonna 1968. Mainoskampanjassa käytettiin useita erilaisia sukkahousuihin verhottuja säärikuvia.

 

 

 

Amarin tumma ruusukuvio ja erivärinen korkea kantavahvike katseenvangitsijoina 2000-luvun alussa.

 

Amarin uutta tuotantoa on 15 denierin Eleganse. Uusi aikakausi näkyy myös sukkahousupaketissa, jossa on suomen ja ruotsin lisäksi venäjänkielinen teksti.

 

 

Voguen Fantasy-sarjan saumasukkahousut kantakiiloineen.

 

Voguen 17 denierin Sideria-juhlasukkahousut suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi ja englanniksi.

 

 

Elegantin 10 denierin juhlanailonit avonaisiin juhlakenkiin.

 

Sääret kutsuvina kohti katsojaa. Kauniita muotoja korostavat saumat, viehkeät vahvikkeet ja kaiken kruunaava ystävällinen hymy pilke silmäkulmassa. Tämä leidi esittelee sääriään Leg Languagen kansikuvassa 1971

 

Sukkien ja sukkahousujen murroskaudessa Anttila tarjosi perinteisiä nailonsukkia, uudempia kreppinailoneita ja uutuutena ohuita sukkahousuja, joissa oli myös kuvioita. Tämä aukeama on Anttilan kevätluettelosta 1970

 

 

Sukkahousut yleistyivät nopeasti ja Anttilan syyskuvastossa 1970 oli tarjolla monenlaisia sukkahousuja.

 

 

Hyvää sanomaa säärten herkästä kauneudesta levitti Pirkka lähes jokaiseen suomalaiseen kotiin vuonna 2000 numeron 11 kansikuvassa.

 

 

Pirkka jatkoi vuoden 2001 ensimmäisessä numerossaan viehättävän kaunista linjaansa julkaisemalla Millie-tytön koko kuvan kannessa.

 

Säären nostaminen polven päälle vaati rohkeutta, sillä vanhoillisimmat paheksuivat tällaista. Nousihan hameenhelma varsin korkealle. Elleksen luettelossa 1969 aikuinen nainen tarjoaa silmäniloa mattomyynnin ohessa.

 

 

Lacen Ladylook-mallisto esittelee nykyajan sukkia nostalgisen hienostuneessa hengessä. Glamour-sukissa kantavahvikkeet ja reiden yläosa ovat aina mustia, vaikka sukka voi olla violetti, ruskea tai harmaa.

 

 

 

Pitkä romanttinen pitsireuna Lacen Lady-sukissa.

 

 

Seitinohuet Alisha-sukat ovatvain 7 denieriä.

 

Klassista tyyliä sileässä pinnassa, vahvikkeissa, reidessä ja korkokengissä, Ladylook Classic.

 

 

"Saumassa sen salaisuus", voisi todeta myös Lacen nykyajan mainoksesta.

 

Hillittyjä kuvioita ja koristeita Elbeon sukkahousuissa 1986. Kaikissa on myös kantavahvike, sillä sekin on Elbeon ideologian mukaan tarkoitettu katseltavaksi. Elbeo86.jpg (53777 tavu(a))

 

 

Amarin katseenvangitsijoina ovat perhoset, rusetit, kuviot, strassikorut, kantapäät ja kärkivahvikkeet. Kuva on julkaistu Pirkan numerossa 12 vuodelta 1990 Amar90a.jpg (70644 tavu(a))

 

Tähdet kertovat, mutta niin myös sukat. Jallu tarjoili numerossa 9 vuonna 1968 koko aukeaman verran silmänruokaa ja "tietoa" naisen luonteesta sukkien pukemistavan perusteella. Kannattaa siis katsella, vaikka ei luonnetestiä tekisikään. Jallu68a.jpg (294364 tavu(a)) Jallu68b.jpg (299223 tavu(a))

 

Vision-sukissa on mannermainen linja saumassa ja kantakiilan muotoilussa. Muodikas kantakiila ja elegantti viivasuora sauma kaunistavat säärtä, vakuutettiin mainoksessa vuonna 1961 Vis61a.jpg (54702 tavu(a))

 

 

Aina on aikaa nähdä siro saumallinen sääripari! Visionit jalassa nainen saa ihailevia silmäyksiä tuntemattomilta ja tietää, että sääret kestävät katseet. Tässä esimerkkejä Visionin mainosteksteistä vuosilta 1961 ja 1962. Hinnat ovat vielä vanhoissa markoissa eli ennen vuoden 1963 rahanuudistusta.

Vistex.jpg (328162 tavu(a))

 

 

Saumallinen Vision aloitti vuonna 1963 näyttävän lehtimainonnan, kun muotiin tulleet saumattomat sukat alkoivat vastustamattomasti vallata markkinaosuuksia. Mainonnassa korostettiin saumojen ja kantakiilojen aistikkuutta ja hyödynnettiin tutuksi tullutta iskulausetta "Saumassa sen salaisuus". Tämä koko sivun mainos on julkaistu Me Naiset -lehdessä 9.10.1963

Vision63W.jpg (203361 tavu(a))

 

 

Yksityiskohta Millien sukkahousumainoksesta vuodelta 1979 Millie79b.jpg (73595 tavu(a))

 

Saksalaisen Kunertin saumasukkahousut, mallia 1997. Kuva sukkahousupakkauksesta. Kunert97ab.jpg (102477 tavu(a))

 

Sukkahousut kaikilla herkuilla: seksikkäät saumat, korkea kantakiila ja huipennuksena kimalteleva koriste ja pieni kuvio. Kuva Kunertin pakkauksesta vuodelta 1997 Kunert97f.jpg (81671 tavu(a))

 

 

Levollisesti Hitchcockin seurassa, sääriä somasti lepuutellen. Kuva Amarin esitteestä vuodelta 1984 Amar84F.jpg (97845 tavu(a))

 

 

Perhosia naisen säärissä, miehellä vatsassa... Amarin mielikuvitusta myös saumassa vuodelta 1988 Amar88F.jpg (32444 tavu(a))

 

 

Hudsonin nuorekas sukkahousumainos vuodelta 1977 Hudson77F.jpg (93385 tavu(a))

 

 

Hudsonin sukkahousut vuodelta 1985 Hudson85F.jpg (59698 tavu(a))

 

 

Pitsireunoja ja hillittyjä kuvioita. Amarin saty up -sukkia vuodelta 1989. Amar89F.jpg (63701 tavu(a))

 

 

Sukkanauhojen vilautusta. Amarin sukkia ja sukkahousuja tuote-esitteessä vuodelta 1990. Amar90F.jpg (68784 tavu(a))

 

Jalkojen hyväileminen tuntuu nautinnolliselta, kirjoitti nainen Onni-lehden lukijakirjeessä vuonna 1974. Samalla hän ihmetteli miksi rintoja pidetään jotenkin luonnollisempana kiihotuksen kohteena kuin jalkoja. Onni74b.jpg (438279 tavu(a))

 

 

Sukkien yksityiskohdat ovat tärkeitä, kuten lehtikirjoituksista ilmenee: Annan sukkahousutesti vuodelta 1975, Aamulehden juttu vuodelta 1987 ja yleisönosastokirjoitus Uudessa Suomessa vuodelta 1984. juttuja.jpg (255109 tavu(a))

 

 

Mainoskuvat rajattuna olennaiseen eli kaunismuotoisiin sääriin. Amarin kuvien tyyliin vuosilta 1962 ja 1963 kuuluu, että vahvikkeet näkyvät avokantaisista kengistä. Amar63ac.jpg (73399 tavu(a)) Amar62ad.jpg (114775 tavu(a))

 

 

Amarin sukkavalikoimaa vuodelta 1990: saumoja, kuvioita, pitsejä, sileyttä. Kuvat Amarin omasta esitteestä. Amar90.jpg (93429 tavu(a))

 

 

Amarin tyyliä 1980-luvun lopulta: saumasukkien katseenvangitsijoina saumojen lisäksi kantakiilat ja rusetit. ruset.jpg (27410 tavu(a))

 

 

"Ette kai te tosissanne usko, että mikä tahansa sukka saa säärenne näin valokuvauksellisiksi?", otsikoi Elbeo mainoksensa 4.10.1966 Constanzessa. Mainoksessa vakuutetaan, että heidän mannekiininsa tietää, että Elbeon laatuun voi luottaa. Juhlasukat ovat kuin toinen iho uudenaikaisen materiaalinsa ansiosta. Huoliteltu kantavahvike pysyy paikallaan ja ihastuttavan kauniit sukat antavat nuorekkaan vaikutelman kaikille säärille.

Elbeo66.jpg (84956 tavu(a))

 

 

Axa-saumasukkien pakkaus 50-luvulta. Reisien näyttäminen olisi vielä tuolloin ollut tavatonta, jota säädyllisyyden rajoja koeteltiin piirroskuvalla. Sukkaa suussa pitävä uskollinen ystävä ihailevine katseineen symbolisoi miestä mitä ilmeisimmin. Axa50.jpg (49857 tavu(a))

 

1960-luvulla oltiin jo selvästi rohkeampia kuin aiemmalla vuosikymmenellä. Tässä italialaisen Blochin sukkapakkaus vuodelta 1966. Tuotteena fantasiasarjan Jacquard. Bloch66.jpg (53251 tavu(a))

 

 

Viivasuora sauma miehen ihailevan katseen läpi suoraan sydämeen. Amarin mainos vuodelta 1961 Me Naiset -lehdessä.

 

 

Sukkahousut tekivät vasta tuloaan 1960- ja 70-lukujen taitteessa. Elbeon rohkea mainos Eevassa 1970 näytti lähes kaiken "kiireestä kantaan".

 

 

Itävaltalaisen Ergeen 15 denierin juhlasukat 1982. Esitteessä tähdennetään hyvää istuvuutta, sileää pehmeää pintaa, sukan riittävää pituutta, muotoiltuja ja paikallaan pysyviä kauniita kanta- ja kärkivahvikkeita.

 

 

Vision valloittaa sydämetkin. Saumoja ja kantakiiloja korostavaa mainontaa 1960-luvun alussa.

 

Tyylikkäästi myös kotosalla. Saumat ja kantakiilat hoikentavat sääriä ja korostavat niiden muotoja. Visionin mainontaa 1960-luvun alussa.

 

 

Hameenhelma ei vielä vuonna 1964 virallisesti paljastanut aikuisen naisen polvia, mutta Hudson näytti ne ja vieläpä kuvasi sääret alhaalta ylöspäin lehtimainoksessa Constanzessa. Itse sukkapaketissa helma oli säädyllisessä rajassa, jottei vain herättäisi pahennusta.

 

 

"Näytä kauniit sääresi", kehottaa Pretty Pollyn mainos 1990-luvun alussa. Tällä teemalla Pretty Polly aloitti jo 1970-luvun puolivälissä, jolloin farkut ja pitkät hameenhelmat kätkivät sääret. Silloin tunnuksena oli "Ja näytä jälleen kauniit sääresi".

 

Kultainen pokaali Arwalle vuonna 1964 tunnustuksena hyvästä mausta, sukkien eleganssista, tyylistä ja hyvästä laadusta. Mainos saksalaisessa Constanzessa 15.9.1964.

 

 

Agilon antaa täydellisen istuvuuden neljälle eri laatusukalle. Mainos Constanzessa 1964. Kyllä tässä olisi kissanpäivät monella miehellä...

 

 

Istuvuutta kantapäässä ja hoikennusta vyötärössä. Elli-sukkahousujen mainos Goriassa 1992.

 

 

"Sukkia ei voi koskaan olla riittävästi", otsikoi itävaltalainen Ergee yhteistyössä sakasalaisen Constanzen kanssa1964. Lukijakilpailun voittoina jaetaan joka naisen unelmanailoneita.

 

 

Amar Royal, tyylikkään tunnelmallinen mainos vuodelta 1963

 

 

Käykö teillä huono tuuri sukkien valinnassa, kysyy Nivella Feminassa 1966.

 

 

Nivellan mainontaa Feminassa 1965. Sukkamerkki mukaili 50-luvun tyyliään ja laittoi sääret peiliä vasten, tällä kertaa niin, että vahvikkeet näki yksityiskohtaisen tarkasti. Kovassa kilpailutilanteessa satsattiin kestävyyteen ja kauniisiin vahvikkeisiin.

 

 

Ruotsalaisen Anitan sukkamainontaa Feminassa 1965. Yksityiskohdat tuotiin esiin huomiota herättävän näyttävästi, jolla yritettiin erottua kilpailijasta, joka oli keksinyt saman tyylin. Erilaisissa mainosteksteissä kerrottiin, että varpaankynnet näkyvät hienosti vahvikkeidenkin läpi. Vahvikkeet puolestaan lisäävät kestävyyttä ja koko sukan istuvuutta. Kaunis ja paikallaan pysyvä kantavahvike sopii mainoksen mukaan mainiosti vaikka avokantaisiin juhlakenkiin.

 

 

Asiasta kolmanteen... Kauniilla säärillä voidaan myydä mitä vain - tai ainakin herättää huomiota. Tässä Saiman näyttävä parkettimainos vuodelta 1984.

 

 

 

Nivellan sykähdyttävän rohkea sukkamainos Pirkassa 1971. Nuori nainen vilauttaa sukan yläosaa, josta ei voi olla huomaamatta sukkamerkin romanttista logoa. Sukkahousut eivät olleet vielä syrjäyttäneet perinteisiä nailoneita, jotka tosin olivat 70-luvulla kreppiä.

 

 

Amarin "kansainvälisiä" tuulahduksia Viikkosanomien mainoksessa 1962.

 

 

Kuviolliset sukkahousut olivat vahvasti muodissa 80-luvun puolivälissä. Tässä Norlynin Figin mainos vuodelta 1986. Mainoksen alareunassa näytetään Norlynin erilaiset kuviovaihtoehdot..

 

 

Saksalaisen Kunertin saumasukkahousujen pakkaus vuodelta 1992. Saumojen kantakiila ja kapeneva kantavahvike korostuvat avokantaisissa kengissä (aivan samaan tapaan kuin englantilaisen Brettlesin tyylissä).

 

 

La Moten sukkahousujen pakkaus 1991.

 

 

Saksalaisen Bellindan juhlasukkamainos Constanzessa 1966

 

 

Bellindan tyyliä vuodelta 1968

 

 

"Saumassa sen salaisuus", julisti Vision 60-luvun alussa. Tässä kuva- ja tekstiotteita vuoden 1962 mainoksesta.

 

 

Arwan koko sivun säväyttävä sukkamainos saksalaisessa Constanzessa 1966. Nuorekkaat sääret ja punaista räväkkyyttä.

 

 

Vielä 60-luvun alussa oli suomalaisissa lehdissä harvinaista, että sukkamainoksissa näytetään reisiä niin ylös kuin sukkaa riittää. Elbeon mainoksessa vuodelta 1963 naisen käsi hivelee piiloeroottisesti sukan yläosan vahvikereunojen pintaa.

 

 

Ruotsalainen Nivella näytti jo 50-luvulla rohkeasti sukkien verhoamia sääriä ylös asti. Tässä vuoden 1959 mainoksessa vilahtelee sukansuu saumoineen.

 

 

Englantilaisten Madeleine-sukkien oma mainos vuodelta 1972

 

Pretty Pollin sukkanauhattomat sukat vuodelta 1981. Stay upit tekivät vasta tuloaan, tuolloin sukkien nimikin oli kirjaimellisesti Hold-ups.

 

 

Nykyaikaiset sukat nostalgisessa hengessä. Arosa-sukkien mainos omassa tuote-esitteessä 1990-luvulta.

 

 

Romantiikkaa... Hillityn aistikas katseenvangitsija kantavahvike tulee houkuttelevasti esiin avokantaisista korkokengistä. Arosan mainos omassa tuote-esitteessä 90-luvulta

 

 

Saksalaisten CD-sukkahousujen mainos Petra-lehdessä vuodelta 1979

 

 

Actuelle-sukkahousujen rohkea mainos vuodelta 1984, jolloin hameenhelma oli polven alapuolella. Reisiä näki vain sattumalta - tai mainoksissa.

 

 

Hudsonin nailonsukkamainos, joka on julkaistu ruotsalaisessa Feminassa 1966

 

 

Halstonin sukkahousumainos amerikkalaisessa naistenlehdessä vuodelta 1984

 

 

Saksalaisen Kunertin saumallisten stay up -sukkien paketti vuodelta 1998. Sukissa on seksikkyyttä lisäävä korkea kantakiila.

 

 

Millie-sukkahousujen mainos Pirkassa 1991.

 

 

Kantavahvikkeilla flirttaileva Norlynin mainos 1992 ja sukkahousupakkaus samalta vuodelta.  

 

 

Englantilaiset Brettles Kiky -saumasukkahousut vuodelta 1980

 

 

Talvikäyttöön tarkoitettujen Amar Polar -sukkien mainos Viikkosanomissa marraskuussa 1963

 

 

Tietoiskun tyyppistä, faktoihin pohjautuvaa Amarin mainontaa Eevassa 1970 ja 1988

 

 

Kantavahvikkeita korostava Amarin mainos Me Naiset -lehdessä 1968 ja parikymmentä vuotta myöhemmin Eevassa 1989

 

 

Nivella-sukat ja avokantaiset korkokengät. Mainos on julkaistu ruotsalaisessa Feminassa 1960

 

 

Amar - sukka, jonka sauma pysyy suorassa. Tämä mainos on julkaistu Kotiliedessä 1961

 

 

Lehtijuttuja naisten sukista ja sääristä. Kotimaan toimittaja Annmari Juusela kirjoitti kolumnissaan hameiden käytön puolesta 15.6.2001. Kirjoitus sai Kotimaassa aikaan yleisönosastokirjoittelua. Nimimerkit "Ja Jumala loi naisen" sekä "Elämää" innostuivat ylistämään naisten sääriä, sukkia ja sukkien yksityiskohtia. Eräs kirjoittaja sitä vastoin paheksui tämäntyyppistä keskustelua arvovaltaisessa lehdessä.

 

 

Nivella-sukkien verhoamat saumasääret peilin edessä. Mainos on julkaistu ruotsalaisessa Feminassa vuonna 1959

 

 

Amarin sukkamainos vuodelta 1962. Julkaistu Viikkosanomissa.

 

 

 

Amarin sukkamainos vuodelta 1963. Julkaistu Me Naiset -lehdessä.

 

 

Elbeo-sukkahousujen mainos. Julkaistu saksalaisessa Constanzessa 1977

 

 

Ergee-sukkahousujen mainos. Julkaistu saksalaisessa Burdassa 1977

 

 

Millie-sukkahousujen mainos Pirkassa 1979

 

 

Hudson-sukkien mainos Feminassa 1965

 

 

 

Vision-sukat vuodelta 1961, ilmoitukset Kotiliedessä ja Seurassa

 

 

Visionin sukkamainos vuodelta 1962 Kotiliedessä

 

 

Kantavahvike piiloseksiä... Juttu on julkaistu Aamulehden Muotiliitteessä 20.9.1989. Jutun on kirjoittanut toimittaja Helena Saari. Nimimerkki Passionaton yleisönosastokirjoitus on julkaistu Aamulehdessä 27.9.1989

 

FINNISH LEGS AND FEET