Finnish legs and feet
suomalaisten säärifanien asialla jo vuodesta 2001

Info  |  Tarinat  |  Fetisismi  |   Tumblr  |  Aarreaitta |

 

 

 

Sivulla käsitellään naisten sääriin, jalkoihin, sukkahousuihin ja korkokenkiin liittyvää fetisismiä ja mikä niissä sitten niin viehättää, että onko se normaalia vai perverssiä?

Tarkoituksena ei ole esittää tieteellistä faktaa vaan paremminkin herättää ajatuksia, kysymyksiä ja keskustelua aiheesta, mutta tämä antaa sinulle myös tietoa jalkafetissistä jos tuntuu siltä, että asia on uusi, "en ole koskaan kuullutkaan mistään jalkafetskusta" tai sitten asia on tullut vaikka uuden suhteen myötä ajankohtaiseksi tai sitten aihe kiinnostaa muuten vaan ja haet netistä tietoa.

Olet sitten juuri oikeassa paikassa!

Aineistona on käytetty muun muassa Finnish legs and feet YahooGroup vuosien 2001 - 2016 varrella käytyjä keskusteluja, gallup-kyselyjä sekä netistä vuosien aikana lukemattomista eri paikoista löytyneitä tekstejä ja pohdintoja joissa käsitellään asioita; parisuhde + fetissit, olenko normaali kun..., olenko ainoa joka haluaa/tykkää/kiihottuu/käyttää... ja onko muitakin?

 

Stayupsukat | Stockings | Jalkafetissi

 

"Yleisimmät fetissit länsimaissa liittyvät kenkiin ja jalkoihin."
 
Lähteet: Sheknow.com, Facts.randomhistory.com, Funshun.com, Listverse.com, Iltalehti.fi

"Se, mitä ihminen pitää seksuaalisesti kiihottavana juontaa juurensa henkilön omasta seksuaalihistoriasta, kertoo erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Aune Karhumäki." - Iltasanomat

"Strippari Irina Tundra kertoo, että yleisimmät seksuaaliset mieltymykset eli fetissit privaattiesityksissä ovat naisen pylly tai tissit. Oheistuotteissa, kuten kuvissa, peppu kiinnostaa kuitenkin tissejä enemmän. Näiden jälkeen yleisimpiä ovat jalka-, kenkä- ja varvasfetissit." - Iltalehti / Irina Tundra

Miehiä on joka lähtöön. On tissimiehet, peppumiehet ja säärimiehet! Säärimiehet tarkastavat mielellään naisessa ensimmäiseksi sääret ja jalat. Ja makuja on monia. Toisille muodokkaat täyteläisemmät reidet ja sääret ovat mieluisimmat. Jotkut pitävät pitkistä, hoikemmista jaloista ja sääristä. Osalle taas lihaksikkaat, tiukat, urheilulliset reidet ja muodokkaat sääret ovat must.

Finnish legs and feet ryhmän oman gallup2010-2011 mukaan suomalainen mies listaa naisen fyysiset ominaisuudet, 'Mikä olisi mielestäsi hyvä olla naisessa kaunista', seuraavaan järjestykseen:

1. kauniit kasvot
2. peppu, keskikokoinen, naisellinen lantio
3. rinnat, keskikokoiset kokoa b - c
4. sääret,
hoikat ja muodokkaat
5. silmät, siniset

Kauniit kasvot voittivat reilusti, ehdoton ykkönen. Heti kakkosena perässä tulee hyvä naisellinen takapuoli. Kauniit rinnat ja sääret kisaavat aika tasaisesti. Silmät ovat viidentenä.
Jos katugallupissa miehiltä kysyttäisiin mikä on naisten ulkonäössä tärkeintä, suuri osa vastaisi varmasti silmät, silmät ovat sielun peili. Mutta kun anonyyminä pääsee vastaamaan niin kaikki muut menevät edelle. Ja tietty säärisivusto suosii hitusen kävijämateriaalin perusteella sääriä-peppua enempi kuin perus www-vauva-fi sivustolla tehty kysely mutta eipä sillä väliä.

Kauniit kasvot tulivat ykköseksi ja makuja on monia ja vaikea on sanoin kuvailla millaiset kasvot ovat kauneimmat. Usein korostetaan symmetrisyyttä, silmien etäisyyttä toisistaan, nenän ja suun kokoa suhteessa silmiin ja kasvoihin, mutta makuja on niin monia ettei voi sanoa vain yhtä.
Jotkut tykkää naisellisista naisista, toiset tyttömäisistä "pallopäistä". Jotain suuntaa antavaa kauneusihannetta voi miettiä kun lataa listan, Angelina Jolie, Marilyn Monroe, Jessica Alba, Megan Fox, tai suomalaisista naisista Anne-Mari Berg, Janina Frostell, Pamela Tola, Sanna Hirvaskari, Kiira Korpi, Laura Lepistö, Satu Tuomisto, Karita Tuomola, Susanna Laine, Janni Hussi.

Paras peppu on gallupin mukaan keskikokoinen peppu ja naisellinen lantio. Toisena perässä tulee pieni, pyöreä hoikka pylly, hieman lantiota. Gallupissa kysytään myös millaiset rinnat ovat miehen mielestä parhaimmat. Kuppikoko B-C on selkeässä johdossa. Kun taas pyydetään kuvailemaan tarkemmin muotoa niin mitään selvää suosikkimallia ei enää löydykään. Yksi pitää pyöreistä, toinen pystyistä, kolmas käteen sopivista. Naisten säärissä, millaiset sääret ovat parhaimmat, johtopaikkaa pitää hoikat ja muodokkaat sääret. Silmien värin suhteen ykkös-suosikki on siniset silmät.

FINNISH LEGS AND FEET FETISISMI

Sivuston teemaa seuraten, tästä eteenpäin keskitytään lähes pelkästään sääri-, jalka-, sukka- ja kenkäfetisismiin.

- Fetisismi - sääret, peppu, tissit, sukat, kengät, nahka, kumi......
- Sääret ja jalkafetisismi - on tissimiehet, peppumiehet, säärimiehet ja kaikki muut
- Sukkahousut ja stayupit - gallupin voittaja on stay up sukat
- Nainen ja sukkahousut - en muista montaa todistetusti naisen kirjoitusta, jossa olisi ylistetty sukkahousuja
- Mies ja sukkahousut - myös jotkut miehet käyttävät salaa sukkahousuja
- Muut sukat - löytyy ihmisiä jotka kiihottuvat tavallisista nilkka- ja polvisukista tai hauskoista varvassukista
- Korkokenkä - kuten korkokenkien muotoilusta käy ilmi, miehet pitävät naisen ojennettua nilkkaa seksikkäänä
- Mitä on jalkaseksi - jalkaseksiä on hyvin monenlaista
- Mies ja jalkaseksi - joidenkin miesten fantasia on rakastella naista jolla on sukat jalassa
- Nainen, sääret ja jalkaseksi, fetisismi - kukapa nainen ei pitäisi siitä kun hänen jalkoja hierotaan
- Jalka ja varpaat - tavallisin naisen jalan koko 37 - 39 on suosituin
- Unelmien nainen - millainen on säärimiehen unelmanainen?
- Puolisolle kertominen - miten kertoa uudelle tyttöystävälle tai puolisolleen omasta fetisismistä ja
viimeaikaista palautetta

- Turhaa tilastotietoa - tällä hetkellä sivuja ladataan 50000 kertaa kuukaudessa
- Bannerit - Finnish legs and feet bannerit
- Hakusanat - Kiinnostavia ovat myös hakusanat ja lauseet joita syötetään hakukoneille

 

FETISISMI

Lähes jokainen tarvitsee jotain fetissiä kiihottuakseen seksuaalisesti.  Yleisin fetissi on toisen ihmisen keho. Sitä ei pidetä mitenkään outona asiana.  Mutta fetismeissä on aste-eroja, toisaalta se voi olla osa normaalia seksuaalista kanssakäymistä josta saa pikkuisen jännitystä ja piristystä seksielämään, ja toisaalta addiktiivista, pakonomaista käyttäytymistä josta saattaa seurata ongelmia niin itselleen kuin parisuhteelle.

- fetissi

Fetissi on fetisistisen poikkeavan vietin kohde, esine tai asia. Fetissi voi olla sukkahousut, sukat, korkokengät, nahkahousut, kumiasut, bootsit tai ihmisen ruumiinosat kuten sääret, jalat, varpaat, kädet, hiukset, pienet-isot rinnat, hartiat, karvat/karvattomuus....

- fetisismi

Fetisismi on seksuaalinen vietti, joka kohdistuu johonkin tiettyyn vaatekappaleeseen, esineeseen tai ruumiinosaan. Se on siis eroottista ja seksuaalista vetovoimaa ja himoa jotain esinettä tai asiaa kohtaan.

Tavallisinta on, että tavallinen ns "harrastelija" fetisisti yhdistää ihmisen ja  elottoman esineen, eli pelkät sukkahousut tai korkokengät eivät vielä kiihota, mutta kun ne kuvitellaan olevan, tai ovat puolison tai muun rakkaan ihmisen päällä, niin seksuaalinen kiihottuminen alkaa. Aidot fetisistit ovat niin fetissinsä pauloissa, että he kiihottuvat vain ja ainoastaan fetissi esineen ollessa läsnä. Natural seksi ilman fetissi-apuvälinettä ei onnistu.

Onko vaikka pyllypano, jatkuva 2-reikään haluaminen fetisismiä? Tai onko pakkomielteinen jonkin yhden seksiasennon haluaminen fetisismiä? Yleisimmät seksivideot netissä perusnussimisen jälkeen on varmaan kakkoseen paneminen. Tai mitä jos mies haluaa koko ajan suihinottoa, tai käydä prostituoidun hoidossa, onko ne fetisismiä?

- fetisisti

Fetissien palvoja. Fetisseistä saa usein iloa ja piristystä elämään, mutta ääritapauksissa fetisismi voi hallita päivittäistä elämää täysin. Silloin fetisisti ei tarvitse toista ihmistä leikkeihinsä mukaan saadakseen tyydytyksen, hänelle riittävät pelkät esineet, hän kiihottuu sukista tai kengistä ilman, että niiden täytyy olla ihmisen päällä. Jos fetisisti on parisuhteessa niin tämä voi olla kumppanille joskus aika outo juttu ja suhteen alussa kannattaa varautua keskustelemaan asiasta. Netin keskustelupalstoilla on monesti ollut juttua ihmisistä jotka nuuskivat salaa vieraidensa kenkiä ja sukkia, tai mennessään kylään tonkivat kavereidensa pyykkikoreja etsien pikkuhousuja. Uusimpana villityksenä on mukaan tullut pakonomainen chattailu oman fetisisminsä tiimoilta netissä tai tv:n chateissa ja jatkuva viestien lähettely erilaisille keskustelupalstoille ja suuren yleisön hyväksynnän hakeminen omalle fetissille, tai omien mieltymysten tyydyttäminen. Palstoilla on ollut myös puhetta henkilöistä, joiden yli-innokkuus vaikka sukkahousuja kohtaan pilaa monen muun tavallisen sukkafanin maineen.

- milloin sitten voidaan puhua, että jollain on joku fetissi?

Tavallisimmat fetissit ovat niin yleisiä, ettei niitä edes lasketa fetisseiksi. Tällaisia asioita voi olla rinnat, peppu, sääret, sukupuolielimet,  hiusten pituus, pitkä, laiha, pyöreä, ikä, nuoruus, vanhempi mies, hartiat, kädet, reidet, rintakarvat.  Fetissi on jokin esine tai piirre ihmisessä jonka fetisisti tarvitsee kiihottuakseen. Ehkä osa ihmisten mieltymyksistä periytyy geeneissä tai ehkä osa mieltymyksistä on myös lapsuudessa opittuja tai isältä pojalle periytyneitä. Jos pitää rinnoista, pepusta tai sääristä, siinä ei vielä katsota olevan mitään omituista, se on normaalia. Mutta sitten kun aletaan puhua varpaista, sormista, hiuksista, korvista tai vaatekappaleista kuten sukkahousuista, kumista, nahka-asuista, pitsistä tai kengistä, saappaista, niin yleisen käsityksen mukaan silloin hypätään jo fetisismin puolelle. Fetissejä on niin paljon, että lähes jokaisella on joku, ainakin lievä fetissi.

- fetisismin synty

Se miten fetisismi syntyy on hämärän peitossa, eivätkä kaikki fetisismin omaavat itsekkään oikein tiedä mistä, milloin ja miten se on alkanut. Jotkut kuitenkin tietävät kertoa milloin heidän fetisisminsä on alkanut, esimerkiksi lapsuudessa noin kymmenen vuotiaana on herännyt kiinnostus sukkahousuja kohtaan.  Miksi jonkun fetissi on uniformut, toisen balettitossut ja kolmas fantasioi pitkistä hiuksista, neljäs valtavista tisseistä?

Psykologian asiantuntijoiden mukaan ihmisen varhaisimmat muistot ovat yleensä vahvasti kokemuksellisia.  Yksi teoria on, että joskus lapsuudessa on koettu asian tiimoilta jotain voimakkaita tunteita, jotka ovat sitten tavalla tai toisella liittyneet ja lapsen mielessä yhdistyneet kyseessä olevaan vartalon osaan, esineeseen tai vaatekappaleeseen ja tapahtuma on tallentunut aivoihin miellyttävänä kokemuksena. Sen jälkeen tapahtuma voi unohtua moniksi vuosiksi. Kun sitten murrosiässä tai aikuisena alkaa hahmottamaan omat seksuaaliset tuntemukset tarkemmin, niin lapsuuden tapahtuma tai siihen liittyvä tunne tai esine, palaa alitajuisesti mieleen ja sen jälkeen yrittää sitä kautta löytää sen saman mielihyvän uudestaan ja uudestaan minkä on kokenut lapsuudessa. Harva kuitenkaan muistaa lapsuudessa tapahtunutta asiaa, ellei se sitten ole tapahtunut vasta myöhemmin, murrosiässä tai nuoruudessa. Uskon, että osa fetisseistä voi syntyä vasta teini-iässä koetuista hyvistä seksuaalisista kokemuksista tai myöhemmin kun aloittaa aktiivisen seksielämän ja sen ohessa saaduista hyvistä / kiihottavista kokemuksista. Uskon vähän myös siihen, että kumppani voi ns tartuttaa oman fetissinsä toiselle, ainakin pienissä määrin. Mitä mieltä olette, onko kokemuksia asiasta?

- Leikkimielisiä kuviteltuja esimerkkejä edellämainittujen teorioiden pohjalta:

* Isän työkaverin perhe on ollut vierailulla kesämökillänne. Tytöllä oli pitkät punaiset  hiukset ja päällä oli kesämekko kun peuhasitte leikkimökissä ja sait ehkä ensimmäisen suukon tai muita ensimmäisiä positiivisia kokemuksia tytöistä...  Aikuisena tunnet vetoa mekollisiin naisiin, minihameisiin, punapäihin, pitkähiuksisiin tyttöihin ja ihmettelet, että miksi asiat ovat juuri niin?

* Äidin siskon pojalla on ollut kiharat tummat hiukset, kun leikitte yhdessä lapsena uimarannalla. Teillä oli kivaa ja tykkäsit pojasta.  Sait positiivisia säväreitä vastakkaisesta sukupuolesta ja nyt aikuisena naisena ihmettelet miksi tunnet vetoa tummiin, kiharatukkaisiin miehiin?

* Lapsena, teininä ihastuit itseäsi vanhempaan naapurin tyttöön, joka tapasi käyttää korkokenkiä ja hameita. Kun masturboit ensimmäisiä kertoja, ajattelit häntä ja koit hyviä fiilareita, tai  sait ensimmäisen siemensyöksyn lukiessasi pornolehteä missä naisilla oli pitkät sääret, stay upit ja korkokengät... Fetissi aikuisena: korkokengät, sukat ja sääret = säärimies

* Kaverin isopovinen isosisko kiusasi sinua aina vieraillessasi kaverilla, tai isän sisko aina vieraillessaan teillä, rutisti sinua tervehtiessään rintaansa vasten, olit tukehtua rintojen väliin. Kiusasta huolimatta sait seksuaalisia säväreitä tai isot rinnat muistuttavat sinua äidistä, imetyksestä ja huolenpidosta, sinut huomioitiin ja sinusta pidettiin... Fetissi aikuisena: tissit, isot rinnat = tissimies

* Äiti tai isä sanoo lapselle:  hyi tuhma poika/ tyttö, pissasit/kakkasit housuun, nyt tästä kerrotaan kyllä kaikille ja saat hävetä. Kielletty ja hävettävä asia, paha kokemus. Asia kaihertaa yhä mielessä puhumattomana, käsittelemättömänä  ja fetissi aikuisena: pissaleikit, kakkaleikit, märät pikkuhousut. Yhä uudestaan ja uudestaan alitajuntainen äidin, isän hyväksynnän hakeminen.

* Sait piiskaa ja remmiä lapsena... Fetissi aikuisena: haluat oikein "isän kädestä" tai "koivuniemenherraa" kun olet ollut tuhmana. Prosessoit asiaa yhä aikuisenakin ja siksi mielestäsi sinusta välitetään ja rakastetaan kunnolla vasta kun se sattuu fyysisesti. Etsit puolisoa joka rankaisisi sinua? Piiskatessa pyllyssä pitää kihelmöidä, tai haluat joskus myös  itse rankaista, antaa piiskan viuhua?

- fetisismi, nainen vrt. mies

Sitä miksi fetisismi on yleisempää miehillä kuin naisilla? Sitä ei kyllä mikään teoria selitä. Eikö kaikilla, niin miehillä kuin naisillakin ole lapsuudesta hyviä muistoja, seksuaalisia tuntemuksia liittyen johonkin asiaan tai esineeseen? Miksi sitten pojille kehittyy teininä fetisismiä tyttöjä enemmän? Vai ilmaisevatko miehet luonnostaan seksuaaliset halunsa kumppanille avoimemmin?

On tutkittu, että seksiin liittyvät erikoismieltymykset ovat kymmenen kertaa yleisimpiä miehillä kuin naisilla. Mistä ero sitten johtuu vai eivätkö kiltit tytöt vain kerro omista erikoisista mieltymyksiään? Onko kenkien keräily tai korujen ostaminen fetisismiä? Ei välttämättä jos niitä ei tarvitse kiihottuakseen seksuaalisesti, vaikka niistä muuten mielihyvää saisikin. Tytöillä/naisilla mieltymykset ilmenevät ehkä lievemmin, eivätkä paisu fetisismiksi asti. Naiset haaveilevat miehessä leveistä hartioista, lihaksikkaista käsistä, tiukka perä, iso mela, tumma ja tulinen jne, mutta fetisismiksi sitä ei voi vielä laskea, koska oikeaksi fetisismiksi asiaa voidaan kutsua vasta sitten kun jokin esine tai ruumiinosa on reilusti suosikki muihin verrattuna JA asia pyörii jatkuvasti mielessä TAI jopa hallitsee, häiritsee elämää, JA seksuaalinen kiihotus tapahtuu vain asian tai esineen ollessa läsnä.

- kerro omasta fetisismistäsi

Kirjoita minulle osoitteeseen finnlegsnfeet@yahoo.com ja kerro omasta fetisismistäsi ja miten toteutat sitä. Asia kiinnostaa monia ja julkaisen asialliset kertomukset kaikkien iloksi tarinat sivulla "Fetissi- kerro oma fetissisi, lisätään se sivulle" otsikon / linkin alla.  Kirjoitukset käsitellään luottamuksellisesti. Vain asialliset tekstit ja kuvat julkaistaan!

 

Linkit:

 

 

SÄÄRET JA JALKAFETISISMI  (legs and feet fetish)

"Monet ihmiset pitävät jalkoja seksikkäinä, mutta joillekin jalat ovat tässä mielessä äärimmäisen kiinnostavia. Jalkafetisismi keskittyy jalkaterään seksuaalisen halun kohteena. Tämä on jopa yllättävän yleistä – erään tutkimuksen mukaan internetistä löytyy 381 jaloille omistautunutta fetissiryhmää." Iltalehti 6.3.2012 (Ei taida enää nykypäivänä riittää tuo 381 fetissiryhmää). Google antaa hakutuloksissa haulle jalkafetissi Noin 281 000 osumaa.

"Jalkafetissi - Tuoreen tutkimuksen mukaan, ehkä hieman yllättäenkin, jalkaterä ja varpaat koettiin kaikkein kiihottavimmiksi ruumiinosiksi. Tämä selittyy sillä, että jalkapöydän hyväily koettiin nöyränä eleenä: "En ole tarpeeksi arvokas koskemaan muuta vartaloasi." Vaihtoehtoisesti se saattaa johtua siitä, että lapsena monet ovat kosketuksissa nimenomaan varpaisiinsa muiden ruumiinosien sijasta." Lähde: Men's Health, Voice.fi

Miehiä on onneksi joka lähtöön. Karkea jaottelu on tissimiehet, pyllymiehet ja säärimiehet! Ja sitten on tietty lisäksi kaikki niiden yhdistelmät. Säärimiehet ovat usein myös innokkaita peppufaneja ja päinvastoin. Peppu ja jalat liittyvät oleellisella tavalla yhteen.

Säärimiehet tarkastavat mielellään naisessa ensimmäiseksi vartalon vyötäröstä alaspäin, peppu, jalat, sääret.  Ja makuja on monia. Toisille muodokkaat täyteläisemmät reidet ja sääret ovat mieluisimmat. Jotkut pitävät pitkistä, hoikemmista jaloista ja sääristä. Osalle taas lihaksikkaat, tiukat, urheilulliset reidet ja sääret ovat must. Jotkut pitävät pienestä tiukasta pepusta, toisille taas suurempi pyöreä peppu, mistä saa kunnolla kiinni, on paras.

Naisten vaatetuksessa sääri- ja jalkafanit suosivat hameita, minihameita, shortseja ja muuta paljastavaa pukeutumista. Ja jalassa stay uppeja, sukkahousuja, korkokenkiä, saappaita ja sandaaleja. Myös muut erilaiset sukat, lakatut varpaankynnet ja jalan muodot ovat tärkeä osa tätä fetisismiä. Vaikka yleisin ihailun kohde on sääret, on monilla on vielä omat erikoismieltymyksensä. Osa miehistä ns. palvoo naisten sääriä ja jalkoja. He haluavat katsella ja hyväillä naisten sääriä joko sukkien kanssa tai ilman. Osa haluaa myös suudella jalkoja ja ehkä imeä varpaita. Yleisin jalkaseksin muoto on kuitenkin naisten säärten koskettelu ja ihailu esileikkinä ja seksin ohessa. Jotkut miehet toivovat partneriltaan myös erikoishoitoa eli peniksen hyväilyä jaloilla....

"Fetisseistään eivät yleensä puhu kuin kaikkein rohkeimmat, emmekä edes yleensä halua tietää, kuka tykkää sänkypuuhissa mistäkin. Shape kuitenkin listasi fetisseistä yleisimmät. Poikakaverisi voi nauttia näistä asioista tietämättäsi! - 1. Jalat: yleensä nilkat, sääret ja varpaat ovat yleinen fetissi. Jos mies haluaa palvoa tai hieroa jalkojasi, luulisi sen olevan naiselle ainoastaan mukavaa." Lähde: Shape, nrj.fi

sääret

Pitkät jalat kiehtovat miehiä puhtaasti niiden visuaalisten ominaisuuksien vuoksi. Säären ja jalan yhdistelmä on esteettisesti kaunis.  Naisten pitkät jalat ovat linjakkaat ja sulavakaarteiset. Ajatellaan myös, että mitä enemmän naisen jalkaparista näkyy, sitä helpompi miehen on kuvitella niiden yhtymäkohta, ja sitä kautta mies fantasioi miltä tuntuisi olla naisen jalkojen välissä, miltä naisen jalat näyttäisivät/tuntuisivat lantion ympärillä tai hartioilla, ja miltä nainen näyttäsi miehen alla sängyssä.

Saksassa 1995 tehdyn tutkimuksen mukaan sääret, pitkät jalat (77%) sijoittuvat kolmanneksi niistä fyysisistä ominaisuuksista mitä miehet arvostavat kumppanissa eniten. Edelle menivät vain sensuelli, eroottinen suu (83%), täyteläiset ja kiinteät rinnat (80%). Ulkomailla esimerkiksi Italiassa, naisten säärten ja jalkojen ihailu on ihan eri stratosfääreissä kuin suomessa. Useassa tv-showssa julkkisvieraita kuvataan kirjaimellisesti päästä varpaisiin, ja vieras esittelee sääriään, jalkoja, korkokenkiä yleisölle ja tv kameralle. Videoita löytyy Youtubesta.
Suomen televisiossa en muista moista vielä tapahtuneen. Iltalehti ja Iltasanomat ovat nyt kuitenkin viime vuosina ottaneet sääriteemaa huomattavasti paremmin esille. On ollut erilaisia 'Parhaat sääret' äänestyksiä, ja 'Tanssii tähtien kanssa' tv sarja on tuonut suomalaisten naisten eroottisen pukeutumisen hyvin esille.

Kuten tiedetään, verrattuna naisiin,  mies tarvitsee paljon enemmän visuaalisia ärsykkeitä ruokkimaan seksuaalista halua. Päinvastoin kuin naisilla, miehillä pelkkä hellyys, läheisyys ja hellät sanat eivät usein riitä herättämään seksuaalista himoa riittävästi. Tarvitaan lisäksi visuaalisia kiihokkeita kuten seksivaatteita, pornofilmejä, ja tätä naiset eivät aina tunnu ymmärtävän.

 

säärimiehet

Niin on siis tissimiehet, peppumiehet ja säärimiehet. Varmasti jo kivikaudelta lähtien miehet ovat pitäneet iso-tissisistä, pyöreä-peppuisista naisellisista naisista. Jos naaras oli hyvässä  lihassa, leveä lantio ja isot rinnat, hän oli mahdollisesti terve ja sopiva jatkamaan sukua. Miten ja missä vaiheessa sääret ovat sitten tulleet kuvioihin mukaan?

Kuten aiemminkin mainittiin, "mitä enemmän naisen jalkaparista näkyy, sitä helpompi miehen on kuvitella niiden yhtymäkohta...".Ehkä sääret tulivat mukaan sen jälkeen kun varhaisihminen keksi takaapäin seksiasennon lisäksi uusia seksiasentoja, kuten nykyään niin suositun lähetyssaarnaaja asennon, missä mies tulee naisen ja jalkojen väliin. Jos miehen kiinnostus sääriä kohtaan, ja halu päästä niiden väliin heräsi silloin kymmeniä tuhansia vuosia sitten? Kuvittele luolamiestä, joka katseli metsästysretkeltä tullessaan, luolan perällä tulen ääressä liha grillaavaa naista. Nuotio loimusi tunnelmallisesti ja nuotion ääressä istuvan naisen yläruumis oli peitetty taljoilla ja nahkoilla, mutta jalat ja reidet olivat paljaat. Nuotion loimu heijastui naisen reisien ja säärten ulko- ja sisäpinnoista ja tarjosi metsämiehelle mitä parhaimman shown. Kukapa luolamies ei tuossa tilanteessa olisi himoinnut päästä naisen jalkojen väliin rankan metsästysreissun jälkeen? Luolamiehestä on pitkä matka hieman nykyaikaisempaan tulkintaan, jonka säärimiehet olisivat viettäneet vauvaikänsä lattialla, äitiä alhaalta ylöspäin säärtä pitkin katsellen ja siksi heistä on tullut säärifaneja.

Renesanssi- ja barokkiaikana taas naisten vaatetus oli niin runsasta, että jos joskus nilkka tai sääret vilahtivat hameen alta niin kyllä se heti varmasti herätti miehiset himot ja mieleen piirtyi kuva, mitä hameen alta mahdollisesti löytyisi. Eikö joissain muslimimaissa naiset pukeudu yhä juuri siksi löysiin peittäviin vaatteisiin, myös kasvot verhoten, ettei vain mikään ruumiinosa vilahtaisi vahingossa miehen edessä ja herättäisi seksuaalista halua.

Joissain tutkimuksissa on todettu, että peppu- ja säärimiehet pitävät yleisesti pienemmistä rinnoista, tiukasta kapeammasta pepusta ja muutenkin sirommista naisista? Tuskinpa sekään pitää kuitenkaan kaikkien osalta paikkaansa. Mutta voi olla, että noissa yleistyksissä on kuitenkin jotain perää, ei ne ehkä ole ihan tuulesta temmattuja. Finnish legs and feet ryhmän galluppien mukaan säärimiehet tai säärifetisistit eivät muuten erotu muusta väestöstä, paitsi että bongaavat naisten sääriä. Säärifaneja löytyy kaikista ikä- ja yhteiskuntaluokista.

Illinoisin tutkimuksen mukaan lyhytsäärisistä naisista pitävät miehet ovat useimmiten seuranhaluisia ja pitävät siitä, että muut tarvitsevat heidän apuaan. He ovat avuliaita, mutta epävakaita. Useimmat heistä polttavat, mutta harvat heistä juovat. Miehet, joita viehättävät pitkäsääriset naiset, ovat pidättyväisiä ja kohteliaita. He ovat usein taitavia liikemiehiä, hienotunteisia, mutta suuremmassa seurueessa estyneitä. Useimmat heistä ovat täysin raittiita eivätkä polta tupakkaa. Tutkimukset ovat kuitenkin aina vain pieniä otoksia maapallon väestöstä, ja poikkeuksia löytyy aina.

peppumiehet

Sanotaan, että peppumiehet olisivat se suurin ryhmä. Himo naisen takapuoleen on kulkeutunut geeneissä jo aikojen alusta.  Kun alkuihmiset ovat kulkeneet apinoiden tavoin neljällä raajalla, on naaraan peppu ollut aina hyvin esillä. Ja  urokset ovat kautta aikojen yhtyneet naaraaseen pääasiassa takaapäin (muut asennot ovat tulleet kuvioihin vasta aivojen kehityttyä ja ihmisen alettua rakastelemaan myös huvin vuoksi, ei pelkästään sukua jatkaakseen). Naisen peppu on siis ollut alusta asti miehen mielessä, jo ennen kuin miehen on pitänyt kiinnittää huomiota naisten jalkoihin tai sääriin päästäkseen niiden väliin.

"Takapuolifetissi - Tämä fetissi on yleisin, koska etenkin miehet kiinnittävät paljon huomiota juuri takapuolen muotoon naisessa. Huomattavaa fetississä on kuitenkin se, että eri ihmisillä on erilainen käsitys siitä, millainen takapuoli on kiihottava: jotkut pitävät kiinteästä ja treenatusta, toiset taas isommasta ja pyöreämmästä. Ihmiset tuntevat luonnollista vetoa takapuoliin, niin miehet kuin naisetkin. Ei ole sattumaa, että doggy style -asento seksissä on yleensä mieluisa molemmille sukupuolille." Lähde: Men's Health, Voice.fi

tissimiehet

Jonkun teorian mukaan tissimies olisi perinyt himonsa tisseihin äidistä, imetyksestä ja turvallisuudentunteesta, mikä on ollut tärkeätä ihan pienenä. Toisten teorioiden mukaan tissimiehet on vieroitettu rintamaidosta liian varhain. Toiset taas sanovat, että tissimiehiä on imetetty liian pitkään. On myös se käsitys että tissimiehiä kiinnostavat enemmän suuret rinnat, pyöreä takapuoli, muodokkaammat, kurvikkaammat naiset? Kun tutkin asiaa nettikirjoitusten pohjalta niin heti löytyi tissimiehiä jotka pitivät enemmän pienistä kuin suurista rinnoista ja sirommista naisista, eli se siitä yleistyksestä. Jos miehen kiinnostus tisseihin kulkee myös perintönä geeneissä. Läpi ihmiskunnan historian, rinnat ovat olleet elinehto lasten ruokinnassa, ja mitä rintavampi nainen, sitä parempi äitiehdokas jatkamaan miehen sukua ja geenejä? Isorintaisen naisen rintojen väli, rinnat yhteen puristettuina tuo myös alitajuisesti mieleen pakaroiden välin ja sitä kautta suvun jatkamisen.

Joskus naiset itse tuntuvat ottavan rintojen koko asian turhan vakavasti ja tekevät rinnoistansa liian suuren numeron. Kuulkaa naiset tämä: Miehet ovat naisten rintojen koon suhteen paljon vähemmän vaativia kuin yleensä kuvitellaan. Suurelle osalle miehistä se pelkkä koko ei todella ole se tärkein asia. Finnish legs and feet sivujen omassa gallupissa käy ilmi että B - C kupin rinnat ovat suosituimmat. A-kupin rinnat kisaavat tasapäisesti D-kupin rintojen kanssa. Kun miehiltä kysytään: kuvaile tarkemmin, millaiset rinnat ovat parhaimmat?, toistuvat eniten sanat; kiinteät, terhakat.

 

Linkit:
Miksi naisen sääret kiehtovat miestä? / Iltalehti

 

SUKKAHOUSUT JA STAY UP SUKAT  (pantyhose, stockings)

Erilaisia sukkahousuja löytyy pilvin pimein. On tavalliset marketin halvat perus-sukkahousut, löytyy stay upit ja verkkosukkahousut. Sitten on saumasukkahousut joissa sauma kulkee takana tai sivulla, ja jonka tarkoituksena on  korostaa säärten muotoa ja linjakkuutta.  Sitten löytyy myös villasukkahousut viileämpiä säitä varten ja kesäksi legginssit. Uusin uutuus on sukkahousut spraypullosta. Sukkahousut suihkutetaan suoraan iholle ja annetaan kuivua. Tuloksena on tasainen mattapinta kuten sukkahousuissa, mutta viileä tunne iholla kuten ilman sukkahousuja.  Näitä sukkahousuja ei tarvitse seksin yhteydessä riisua tai vastaavasti spraysukkahousut saa kätevästi riisuttua vedellä ja saippualla.

Sukkahousujen erilaisia värejä, malleja ja laatuja on lukematon määrä. On monia eri materiaaleja kuten nylon, polyamidi ja lycra, luonnonkuitu, ja erilaisia sukkahousujen paksuutta mittaavia määreitä kuten 10den (ohuet), 70den (paksut).  Sitten löytyy erilaisia pintamateriaaleja kuten kiiltosukkahousut, on liukuestesukkahousuja, mattapintaista, liukaspintaista, tukisukkahousuja  ja kaikkiin niihin satoja erilaisia kuvioita ja värisävyjä.

Löytyy myös kokovartalon peittävä sukkapuku, vartalosukka (kuva), mikä on ihan puhtaasti sukkahousufetisistejä varten kehitetty tai  avohaara-sukkahousut, mikä tarkoittaa, että haaran tai pepun kohdalla on valmis aukko tai reikä (ei tarvitse seksin yhteydessä repiä rikki). Voisi kuvitella, että ne on tarkoitettu puhtaasti makuuhuoneen puolelle. Pikkuhousuja siellä alla tuskin kuuluu sitten käyttää. Sitten on vielä lisäksi seksikkäät yöasut tai korsetit,  mitä voi käyttää piristyksenä makuuhuoneen puolella.

Virallisen tutkimuksen mukaan suomalainen nainen suosii kotimaisia sukkahousuja ja käyttää niitä vuodessa 13-14 paria. Eniten myydyt ja käytetyt sukkahousut suomessa ovat 20 denierin tavalliset ihonväriset sukkahousut.

Erilaisia sukkiksia on siis olemassa lukematon määrä. Ketä varten ja miksi ne sitten on kehitetty? Naisia kun kuuntelee niin sukkahousut eivät istu, hiostavat, ovat epämiellyttävät jalassa, menevät herkästi rikki. Miehiä sukkahousut naisten päällä tuntuvat kuitenkin kiinnostavan yllättävänkin paljon. Siitä todisteena on esimerkiksi nyt marraskuulta 2008 Google hakukoneen haut:

 

. Google haku

Jostain syystä sukkahousut tulevat heti eroottisten tarinoiden jälkeen seuraavina haetuimpien listalla. Olisi niin kiva tietää mitä miehellä on sillä hetkellä mielessä kun sanan sukkahousut hakusanaksi kirjoittaa? Mikä niissä sukkahousuissa nyt sitten niin kiinnostaa? Kiinnostaako sukkahousut enemmän kuin vaikka pikkuhousut ja miksi? (kts. Google suosituimmat haut)

Finnish legs and feet ryhmän oman gallupin mukaan sukkahousuista naisten päällä, miesten suosikit ovat:

1. stay up sukat
2. tavalliset sukkahousut
3. saumasukkahousut

Gallupin voittaja on siis stay up sukat. Stay upit verhoavat jalat, mutta jättävät paljaaksi pimpsan ja pepun, ja ne voi pitää jalassa koko seksisession ajan. Stay upit näyttävät seksikkäiltä ja seksin yhteydessä tuntuvat pääsääntöisesti miehestä kivalta koskettaessaan vaikka lähetyssaarna-asennossa miehen reiden takaosia, pakaroita, lantiota tai kylkiä.

Naisille vinkkinä, jos sukat ovat seksin aikana jalassa, koskettele päkiöillä, varpailla lähetyssaarnaaja asennossa miestä polvitaipeisiin ja liikuta jalkaa reittä piykin ylös pakaroihin ja takaisin polvitaipeisiin, tuntuu hyvältä!  Ja muutenkin käytä jalkoja seksin aikana,  liiku kiimaisesti, rullaa jalkoja miehen ympärille, hyväile jaloilla ja käsillä samaan aikaan miehen eri vartalon osia.

Mikä on tavallisten sukkahousujen suosion salaisuus?  Sukkahousut näyttävät hyvältä ja tuovat naisen jalkojen linjat hyvin esille. Lisäksi sukkahousut peittävät jalat ja pepun vyötäröön asti, ja jättävät ehkä stay uppeja enemmän tilaa miehen mielikuvitukselle. Saumasukkahousut taas ovat viivoineen seksikkäät vähän samaan tapaan kuin jos sukkahousuista löytyy jotain pieniä kirjailtuja kuvioita tai huomiota herättäviä tekstejä.

Kiiltäväpintaiset sukkahousut nousivat Finnish legs and feet gallupissa korkeammalle kuin mattapintaiset. Kiiltäväpintaiset sukkahousut antavat säärelle muotoa, ja kiiltävä, liukas pinta tuntuu erilaiselta koskettaessa kuin mattapintainen. Myös selvästi erottuva tummennettu sukkahousun jalkaosan kärkivahvike on useiden miesten mieleen.  Muutenkin jos näkee, että nainen on muun pukeutumisen lisäksi panostanut myös sukkahousuihin joko erikoisen värin tai kuvioinnin kautta, se herättää ainakin säärifanin huomion.

Finnish legs and feet ryhmän galluppien mukaan, sukkahousujen väreistä ollaan sitä mieltä, että paras järjestys on:

1. musta
2. vaalea ihon värinen
3. valkoinen
4. ruskea

Mustat sukkahousut pidentävät ja hoikentavat jalkoja ja ovat syntisen seksikkäät. Vaaleat ihon väriset sukkahousut taas ovat aika huomaamattomat, mutta kaunistavat silti sääriä ja jalkoja. Valkoset sukkahousut taas tuovat heti mieleen puhtauden tai sisar hento valkoisen, joka on miesten mielestä seksikkäin naisten ammatti. Ruskea on ehkä vanhemmilla enemmän perus-arki käytössä oleva väri. Muut värit kuten valkoinen, punainen ym,  jakautuvat miesten mielestä suosiossa aika tasaisesti.

Finnish legs and feet ryhmän jäsenten mielestä parasta sukkahousuissa on niiden ulkonäkö tai se miltä ne tuntuvat kosketeltaessa. Sukkahousut halutaan kuitenkin nähdä pääasiassa naisen päällä, vaikka jotkut miehetkin niitä käyttävät. On myös pareja jotka molemmat pukeutuvat sukkahousuihin ja käyttävät sitä vaikka esileikkinä seksille. Eräs sukkaseksin hurjalta näyttävä muoto on, että nainen vetää sukkahousut päähänsä (pantyhose face).

Kunnon sukkahousufetari inhoaa supermarkettien yhden koon halpoja sukkahousuja. Hän ostaa ja tilaa rakkaalleen vain laadukkaita merkkisukkiksia erikoisliikkeistä, ja mielellään saumattomia. Monet harmittelevat, että vanhoja kunnon 50-60 luvun nyloneita ei tahdo saada enää mistään.

Tulevaisuus näyttää miten sukkahousut muuttuvat ja kehittyvät. Povataan, että sukkahousuista tulee tulevaisuudessa terveystuotteita jotka jalassa ollessaan hoitavat ihoa, parantavat verenkiertoa ja vähentävät turvotusta.

Linkit:
http://www.voguegroup.fi
https://www.evelace.fi/mallisto/sukkahousut
Google kuvahaku, pantyhose, stockings

 

NAINEN JA SUKKAHOUSUT

Naiset pystyvät lisäämään säärtensä viettelevyyttä esimerkiksi verhoamalla ne sukkahousuihin. Mutta en muista lukeneeni kovinkaan montaa todistetusti naisen kirjoittamaa kirjoitusta, jossa olisi ylistetty sukkahousujen mukavuutta. No miksi sitten sukkahousuja käytetään? Yksi järkevä käyttötarkoitus erään kirjoituksen mukaan on esimerkiksi hameen kanssa ja siitä syntyvä yhtenäinen asukokonaisuus ja tyylikäs vaikutelma. Toinen toteaa, että kun ilma on viileä, niin kyllä ne hiukan lämmittävät. Eräs nainen kirjoitti käyttävänsä ohuita sukkahousuja tiukkojen housujen kanssa ja kolmas kertoi jalkojensa näyttävän paremmilta sukkahousut jalassa. Riittävä syy joidenkin naisten mielestä käyttää sukkahousuja tai stayuppeja on miehen silmän miellyttäminen. Vaikkakin onhan myös miehiä, jotta käyttävät sukkahousuista nimeä seksintappajat, eli ei ne sukkahousut tai sukat kaikkien miesten mieleen ole.

Monet naiset ovat huomanneet, että villasukkahousut ovat käyttökelpoiset talvella kun pakkanen paukkuu. Villasukkahousut ovat lämpimät, pehmeät ja naiselliset. Villasukkahousuja on myös saatavana monia hauskoja eri värejä ja ne kestävät käyttöä hyvin. Yökerhoissa ja ravintoloissa käytetään kuitenkin sukkahousujen ohuempia laatuja.

Joskus sukkahousuilla peitellään hoitamattomia sääriä ja jalkoja. Laiskan naisen helpoin ja vaivattomin tapa parantaa säärten ulkomuotoa ja piilottaa löysät pakarat, reidet, pohkeet. Silloin kannattaa ostaa vartaloa muokkaavat - control-sukkahousut. Jos vaakakupissa on helpompi tapa parantaa säärten ulkonäköä kuten control-sukkahousut, ja toisella puolella kupissa hikisempi tapa kuten kuntoilu, aerobic, portaiden kiipeäminen hissin sijasta, niin moni nainen valitsee helpomman tien.

 

MIES JA SUKKAHOUSUT

Kaikkein innokkaimmat miespuoliset fetarit, sukkahousufanit ovat myös itse testanneet sukkahousuja omassa jalassa ja osa on niin mieltynyt niihin, että käyttää niitä jatkuvasti myös arkielämässä. Miehille on myynnissä myös omia sukkahousumalleja, mutta olen ymmärtänyt, että miehet, jotka sukkahousuja käyttävät, käyttävät kuitenkin mieluummin naisten sukkahousuja. Ne puristavat paremmin ja miesten mielestä juuri oikeasta kohdasta, ja antavat ehkä paremmat seksuaaliset sävärit.

Yleisesti miesten sukkahousujen käyttö herättää suuressa yleisössä hymyä tai ärtymystä ja jopa transvestiitti tai homofobiaa.  Siksi joillain sukkamiehillä onkin kova tarve perustella sukkahousujen käyttöään monilla käytännön syillä ja vakuuttaa ihmiset siitä, että ei ole millään tavoin poikkeava vaan ihan tavallinen perheellinen mies joka elää samanlaista arkielämää kuin muutkin.

Moni sukkismies on myös luullut olevansa ainoa joka niitä käyttää, mutta onkin Finnish legs and feet ryhmän kautta yllätyksekseen huomannut, että löytyy muitakin miehiä. Ehkä miesten sukkahousujen kokeilu ja käyttö on yleisempää kuin voisi edes arvata. Pitäkää naiset vaatekaappianne, sukkakoria tarkemmin silmällä ettei siellä käy kutsumattomia vieraita.

 

 

MUUT SUKAT (socks)

"Joissakin parisuhteissa seksi hoidetaan valkoiset sukat jalassa lähetyssaarnaaja-asennossa, toisissa herätään aamulla sänkyyn kahlittuna öisten leikkien jäljiltä. Kukin tyylillään." Men's Health, Voice.fi

On  ihmisiä jotka kiihottuvat tavallisista nilkka-, ja polvisukista, tai hauskoista varvassukista.  Myös mustien sukkahousujen ja valkoisen nilkkasukan yhdistelmä on kiva katsella. Joillakin sukkafaneilla on omia mieltymyksiä ja  erikoisvaatimuksia sukan värin tai puhtauden suhteen. Osan mielestä sukan pitää ehdottomasti olla puhdas ja valkoinen, toisia taas kiihottaa vähän käytetyt, hieman likaiset sukat. Suosittuja sukkia ovat myös urheilusukat, tennissukat,  jalkapalloilijoiden käyttämät polvisukat jne.

Raidalliset sukat toimivat hyvin jos haluaa tulla huomatuksi. Värikkäillä sukilla nainen saa herätettyä miesten huomion, mikä tietysti  kannattaa jos omaa  hyvät sääret ja jalat. 

Nuorilla näkee joskus sukkahousujen ja raidallisten polvi-, reisisukkien yhdistelmiä, tai farkkushortsit, farkkuhame ja värikkäät paksut sukkahousut, mikä on ainakin allekirjoittaneen mielestä katukuvassa hyvin tervetullutta ja piristävää vaihtelua. Myös erilaiset värikkäät Nalle Puh / Nasu / Karvinen ym. hassut sukat herättävät myös miesten huomion ja piristävät kaikkien päivää, myös naisen omaa.

 

KORKOKENGÄT (high heels)

 

Sukkahousut | Sääret | Korkokengät

"Kenkäfetissi - Joka viides nainen on enemmän innoissaan uudesta kenkäparistaan kuin rakastajastaan. Miehet ovat kuitenkin ne, jotka useammin syttyvät kengistä makuuhuoneessa. Korkokengät yhdistetään alitajuisesti menestyviin, jopa aggressiivisiin naisiin ja tämä kiihottaa kyseisen fetissin omaavia sankareita." Lähde: Men's Health, Voice.fi

Kukapa mies  ei pitäisi korkokenkiä seksikkäinä. Korkokengät ovat jo yksin pelkän muotoilunsa puolesta seksikkäät,  saati sitten kun ne puetaan naisen jalkaan. Myös naisten mielestä korkokengät ovat seksikkäät ja melkein jokainen nainen omistaa ainakin yhden parin korkkareita. Rikkaimpien naisten komeroista löytyykin sitten usein jo kymmeniä kenkäpareja, joita sitten ihan mielellään esitellään muillekin. Kengät taitavat olla naisten yleisin fetissi?

Korkokengät ovat sukkahousujen ja stay uppien lisäksi säärimiehen mielestä mieleisempiä asusteita mitä he haluavat nähdä naisen päällä. Niin kuin jo korkokenkien muotoilusta käy ilmi, naisen jalkapöytä ja ojennettu nilkka näyttää niissä sirommalta.  Säärimiehet pitävät naisen ojennettua nilkkaa seksikkäänä. Sillä tavoin sääristä ja jaloista tulee pidemmän ja hoikemman näköiset. Pituus taas lisää jalkojen linjakkuutta ja vaikuttaa positiivisesti miehen mielikuvitukseen.

Ja taas, riippuen miehestä, makuja on monia, mutta kesä, hiaton paita, minihame ja korkokengät, hyväryhtisen, pitkäjalkaisen naisen päällä ovat lähes joka miehen Top 5 listalla ja päiväunissa.

Korkokenkien ylisuuret korot eivät ole enää tehty kävelemistä varten, vaan ne ovat tarkoitettu vain ihailtaviksi tai makuuhuone leikkeihin.  Joidenkin miesten mielestä kengällä leikittelevä nainen on kiihottavinta mitä maanpäältä löytyy. Nainen istuu tuolilla, jalka toisen päällä ja pyörittelee nilkkaa keinutellen kenkää jalkaan ja pois (shoeplay, dipping, dangling shoes), kuitenkaan pudottamatta sitä, paitsi jos se pudottaminen kuuluu leikkiin, ja mies ampaisee paikalle ja asettelee kengän takaisin naisen jalkaan niin kuin ritari Tuhkimolle.

Jotkut miehet haluavat nähdä naisen päällä pitkävartisia korollisia nahkasaappaita. Suomi 24 keskustelupalstoilta voi huomata, että myös kumisaapas, Nokialainen tai Kontio on joidenkin miesten mielestä kiihottavaa.

 

Linkit:
Google kuvahaku, Heels

 

MITÄ ON JALKASEKSI (footjob)

 

Footjob | Peniksen hyväilyä jaloilla

Jalkaseksiä on monenlaista:

- jalkojen koskettelua, hyväilyä, suutelemista
- varpaiden nuoleminen, imeminen
- peniksen hieromista, kiihottamista jalkoja tai sääriä vasten
- jalkojen kauneuden palvonta (worship)
- jalkojen, säärien, varpaiden haistelu (sniff)
- jalkojen, varpaiden, jalkapohjien maistelu
- peniksen hyväily tai runkkaaminen jaloilla orgasmiin asti (footjob)
- runkatessa laukeaminen, spermat naisen jaloille
- seksiä kun naisen jalassa on sukat, stayupit, sukkahousut tai korkokengät
- seksiä sukkahousut puoleksi jalassa laskettuna reisiin
- miehen kasvojen hyväilyä sukkahousujaloilla (
nylonsmell)
- alistamista, sitomista, naisen jalat miehen kasvoilla (
nylonsniff)
- korkokengillä tallaamista
- panemista korkokengän ja jalkapohjan kaaren väliin
- panemista sukkahousujen tai stayup-sukkien sauman väliin

 

MIEHET JA JALKASEKSI

Lähes kaikki netin porno-kuvagalleriat perustuvat siihen, että aluksi nainen näytetään seksikkäissä asuissa, minihameessa, stay upeissa, korkokengissä, josta sitten kuva kerrallaan vähennetään vaatetta. Melkein aina tissien, pillun ja takapuolen lisäksi naisesta näytetään tarkkaa lähikuvaa myös sääristä, jaloista, varpaista ja jalkapohjista. Tästä voisi päätellä, että miesten kiinnostus rintojen, takapuolen ja pillun lisäksi, naisen jalkoja kohtaan on suurempi kuin osaa arvatakaan.

Jos katsoo nettipornoa vaikka paikassa xHamster, nuoret naiset ja teinit esitetään joskus tai  usein jalkafetissin kohteina. Jostain syystä aluksi nuoret naiset ollessaan mahallaan, heiluttelee aina jalkoja ilmassa ja sitä sitten kuvataan. Usein jos videon otsikossa tai tägeissä on sanat petite, teen, schoolgirl, babysitter eli nuori nainen niin silloin aluksi kuvataan jalkoja, sitten miestä kiihotetaan jaloilla. Toisissa videoissa lesbotytöt nuolee toistensa jalkoja, teinit käyttää söpöjä nilkkasukkia. Aikuisten naisten asia on sitten enempi käyttää alusasuja (lingerie) ja sukkia (stayup) ja tietty sukkahousuja.

Jokin siinä jalkaterien ihailussa on kuitenkin niin outoa, että siitä on vaikea puhua tai toisille tunnustaa, että jalat kiihottavat jollain tavalla.  Omista fantasioista on vaikea puhua! Ei halua leimautua omituiseksi. Ja kuitenkin jalkoja ja sääriä käytetään jatkuvasti esimerkiksi niin tv- kuin lehtimainonnassa hyväksi, eli kaikki sen tietävät, että jokin niissä kiehtoo, mutta kukaan ei varmasti oikein osaa selittää miksi jalat kiinnostaisivat seksuaalisesti. Koska asiasta ei puhuta niin arvailuksi jää kuinka yleistä jalkafetisismi on miesten keskuudessa mutta epäilen, että yleisempää kuin luullaan. Ainakin jos yhdistetään sääret, jalat, sukat, sukkahousut niin uskon, että se on aika yleistä. Balettiasuisten naisten videot ja balettitossut naisilla kuvat on myös suosittuja.

TV Nelosen Maria! Talk show haki syksyllä 2008 suomesta ihmisiä ohjelmaansa, jonka yhtenä aihealueena olisi ollut henkilön oma kenkä-, jalka-, säärifetissi, mutta esimerkiksi Finnish legs and feet ryhmän 4400 jäsenestä kukaan ei uskaltautunut julkisesti puhumaan omasta kiinnostuksestaan naisten sääriin tai jalkoihin ja niin kyseinen ohjelmaosuus jäi kokonaan toteutumatta. Aihe on kai arka ja kyseisen fetissin omaavat henkilöt toteuttavat mielihalujaan vain yksityisesti. Asian julkisesti kertomisessa on aina se pelko, että leimaantuu jotenkin perverssiksi muiden silmissä. Mikä kyseisestä asiasta sitten tekee niin salaperäisen ja kinkyn, en tiedä? Asiaa ei edistä ainakaan se, että usein muualla kuin pornofilmeissä, jalkoja palvovat miehet kuvataan vähän naurettavina hölmöinä, jotka haluavat yli-innokkaasti imeä naisen varpaita, eivätkä käy heti asiaan eli pillun päälle.

Useiden miesten fantasia on kuitenkin rakastella naista, jolla on stay up sukat ja korkokengät jalassa esileikin ja yhdynnän aikana. Joskus riittää se, että sukkahousut tai stay up sukat ovat päällä esileikin ajan, ja ne riisutaan sitten ennen seksiä tai seksin aikana pois.  Tai sukkahousut ja pikkuhousut riisutaan vain osittain pois reiden yläosaan asti niin, että pillu ja pakarat paljastuvat ja sitten yhdyntää.

Rohkeampi leikki mitä jotkut harrastavat, on että naisella on sukkahousut jalassa ilman pikkuhousuja, ja ennen yhdyntää mies ottaa naisen hieman rajummin, repimällä reiän sukkahousujen haaroihin ja sitä kautta sitten seksiä sukkahousut jalassa. Stay up sukkien kanssa itse asiaan pääsee siististi ilman repimisleikkejä ja sukat säilyvä ehjinä myös seuraavaa kertaa varten.

Jotkut miehet haluaisivat joskus kokeilla, miltä tuntuu kun penistä hierotaan jaloilla. Joskus kun fantasia muuttuu todeksi, huomataan ettei se nyt niin kummallista ollutkaan. Kuitenkin yhteensä 60% Finnish legs and feet gallupiin vastanneista miehistä kertoo harrastavansa naisensa kanssa jalkaseksiä silloin tällöin tai jatkuvasti. Tässä tapauksessa jalkaseksiksi luetaan myös se, että nainen on sukat, stayupit tai korkokengät jalassa sängyssä, tai että jalkoja hyväillään, tai jaloilla tyydytetään miestä.

Joskus käy niin, että mies haluaisi kokeilla jalkaseksiä, mutta puoliso ei suostu edes kokeilemaan, tai kokeiltuaan itse ei pidä siitä. Hankalaa on, jos mies haluaisi seksin aikana hyväillä ja suudella vaimonsa jalkoja ja tämä taas on herkkä kutiamaan, tai ei muutenkaan pidä, että jalkoihin kosketaan. Joskus vaan on niin, että puoliso pitää kaikkea muuta kuin lähetyssaarnaaja asentoa perverssinä toimintana, eikä suostu mihinkään muihin kokeiluihin seksin saralla. Revi siitä sitten huumoria.

Sinkuilla on myös vaikea tilanne. Mistä löytää henkilö joka olisi halukas jalkaseksiä kokeilemaan tai antamaan. Yksin sitä on vähän vaikeaa harrastaa. Joskus ainoa vaihtoehto on että avioliitossa olevat miehet hakevat fetisismilleen tyydytyksen suhteen ulkopuolelta, rakastajalta, prostituoidulta.

 

Linkit:
Pantyhose - Socks - Nylon - Footjob / xHamster videos

 

- säärifani, mies

Finnish legs and feet ryhmän kyselyiden perusteella ryhmän jäsenet ovat pääasiassa jo hieman varttuneempaa väkeä (noin 30 - 40 v).  Ryhmästä vain alle 15 % jäsenistä on alle 25 vuotiaita.

Ryhmän ikäjakauman selittää se, että kolmekymppiselle miehelle tavallinen pano, arkiseksi on jo tuttu juttu ja nyt haetaan vaihtelua.  Takana on jo monia suhteita tai suhde saman naiseen on kestänyt jo useita vuosia. Puoliso tunnetaan läpikotaisin ja piristystä haetaan seksifilmeistä, internetistä, uusista rakastelupaikoista ja asennoista. Enää ei pelkkä pillu, nainti ja laukeaminen ole pääasia, vaan nyt seksielämään haetaan laatua, piristystä ja vaihtelua myös korkokengistä, stayupeista ja erilaisista seksiasuista ja leluista yms.

Ryhmän jäsenistössä avioliitto, avoliitto, lapsiperheet ja sinkut jakaantuvat aika tasan. Kaikista väestöryhmistä löytyy miehiä jotka pitävät niin paljon sääristä, että ovat liittyneet Finnish legs and feet ryhmään. Sinkkunaisille tiedoksi! Ryhmissä on vapaita miehiä jotka omien sanojen mukaan olisivat valmiita tekemään melkein mitä vain naisen eteen, jos tämä hyväksyisi heidän fetisisminsä ja antaisi hiukan silitellä sukkissääriä ja varpaita.

Domina varpaat miehen suussa | Jalkojen palvontaa

Aito jalkafetisisti haluaa hyväillä naisen jalkapohjia, sääriä, suudella ja imeä varpaita, joko sukkien kanssa tai ilman. Seksin aikana jalkojen suutelu onnistuukin hyvin lähetyssaarnaaja-asennossa kun nainen nostaa jalat miehen hartioille. Joskus varvasfetisisti haluaa laueta naisen varpaat suussaan tai että laukeaa naisen jaloille, spermat jalkapöydille.

Varvasfetisistiä kiinnostavat lakatut varpaankynnet ja mies haluaa laueta varpaille. Osaa miehistä kiihottavat naisen jalkapohjat. Nainen voi olla sängyllä selällään, jalat ylöspäin jalkapohjat yhdessä, ja mies nai jalkapohjien väliin, tai nainen voi olla sängyllä konttausasennossa, jalat koukussa ylöspäin, miehen hieroessa penistään jalkojen väliin.

Yksi hyvä asento nauttia naisen jaloista, mahdollisesti ojentuneista nilkoista visuaalisesti rakastelun aikana, on naisen ollessa sängyllä kyljellään hieman jalat koukussa, miehen ollessa polvillaan ja naidessa sivulta/takaapäin, tai vastaavasti mies makaakin kyljellään ja nainen on miestä vasten 90 asteen kulmassa selällään jalat koukussa vatsan päällä.

 

- peniksen hyväily jaloilla

Useat miehet haluavat partneriltaan myös erikoishoitoa eli peniksen hyväilyä sukkajaloilla tai paljailla jaloilla. Osa miehistä haluaa joskus olla se saava tai alistuva osapuoli, tai he niin sanotusti palvovat (worship) naisen jalkoja ja sääriä.  Nainen istuu miehen vieressä, tuolilla tai on selällään sängyllä, ja miehen penis otetaan jalkapohjien tai varpaiden väliin, sitten hierotaan ja pyöritellään penistä, ja mies haluaa ehkä myös laueta jaloille. 

Sukkahousuiset naisen jalat antavat penikseen ja joka puolelle miehen vartaloa voimakkaampia tuntemuksia kuin paljas jalka. Peniksen lisäksi mm. kainalot, kasvot, pakarat, jalka- ja käsitaipeet ovat hyvin kosketusherkkiä alueita, varsinkin kun sukilla niitä kosketaan. 

Jotkut miehet haluavat heitä alistettavan vaikka korkokengillä. Domina (nainen) istuu tuolilla ja mies on lattialla. Nainen nuoletuttaa paljaat varpaat, kenkänsä pohjat ja korot, sukat, miehellä, tai miestä tallotaan kengän pohjalla, korolla, tai heidän päällä kävellään sukkajaloilla

Peniksen runkkaaminen jaloilla | Footjob | Jalkafetissi

Kysymykseen, mikä on sinun fetissi tai seksifantasia, tai mistä saat kiksejä? ryhmäläiset ovat tähän mennessä vastanneet seuraavasti:

1. Sukkahousut / sukat
2. Sääret / jalat / varpaat
3. Kengät / korkokengät

 

- tuoksu

Joillekin miehille jalkojen tuoksu on tärkeä asia, mutta se ei välttämättä ole sama kuin hien haju tai lika, vaan liittyy pikemminkin siihen tuoksuun minkä sukat ja kengät jättävät käytön jälkeen naisen jalkoihin, ihoon. Löytyy kuitenkin myös miehiä joille oikeasti likaiset jalat ovat intohimo. He haluavat esimerkiksi pestä ja puhdistaa naisen jalat, jopa nuolemalla ne puhtaiksi. Tai halutaan nuolla ja haistella naisen hikisiä sukkia/jalkoja/varpaita.

- rikkominen

 Yksi erikoinen jalkaseksin muoto on jaloilla ja varpailla tavaroiden rikkominen (crushing). Mies haluaa katsella kun nainen tuhoaa ja repii jotain, vaikka 20 euron setelin, valokuvia, postimerkkejä varpaillaan ja tallaa paperisilppua jaloillaan.

 

 

NAINEN, SÄÄRET JA JALKASEKSI

Suomalaiset naiset ovat usein tissi tai peppunaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että he tietävät omien rintojen ja pepun vaikutuksen miehiin, mutta säärten tai jalkojen tehosta miesten mielenkiinnon herättäjinä he eivät ole vielä täysin tietoisia. Se on ymmärrettävää, mutta naisen on hyvä tietää, että jalat ovat rintojen ja pepun ja monen muun ohella yksi keskeinen viestintäväline kun mies ja nainen viestivät toisilleen sanattomia signaaleja. Jalkaterät viestivät paljon.

Sanotaan että jos nainen kääntää istuessaan jalat miehen suuntaan, hän on kiinnostunut. Ja mitä enemmän jalkoja paljastetaan nilkasta ylöspäin, sitä enemmän sillä viestitään kiinnostuksesta toista kohtaan. Jaloilla keimailu miehen suuntaan tai reisien sisäpinnan tahallinen tai tahaton paljastaminen on usein varma merkki seksuaalisesta kiinnostuksesta miestä kohtaan. Suomessa tullaan hiukan jälkijunassa tässä asiassa, mutta naisten tietoisuus miehen kiinnostuksesta myös jalkoja kohtaan lisääntyy jatkuvasti, mikä on taas säärifanien mieleen, koska silloin naisten sääret näkyvät enemmän katukuvassa.

"Tiesitkö, että jaloilla voi flirttailla? Brittitutkimuksen mukaan naisen ollessa kiinnostunut miehestä, hän todennäköisesti liikuttaa jalkojaan poispäin kehostaan avoimempaan asentoon. Jos nainen taas ei ole kiinnostunut, hän istuu jalat ristissä, jalkaterät kehon alle piilotettuna." Iltalehti 6.3.2012

- jalkafetisisti julkkikset

On myös naisia jotka myöntävät julkisesti pitävänsä jaloista, esim Amerikkalainen pornotähti Brittany Andrews:  "olen jalkafetisisti. Voin saada jopa orgasmin oikein hyvästä jalkahieronnasta".

Suurelle yleisölle tunnetumpi, laulaja Britney Spears sanoi Englantilaisen tv toimittajan haastattelussa, kun häneltä kysyttiin lempiasioita mitä hän haluaisi, että mies tekisi hänelle. Ensimmäiseksi hän mainitsi että haluasi miehen suutelevan hänen jalkojaan. Tv sarja Sex and the City (Sinkkuelämää) on myös käsitellyt paljon kenkä- jalkafetisismi aihetta. Sarjan päähenkilö Carrie on hulluna kenkiin, Charlotte saa orgasmin jalkafetisisti kenkäkauppiaan hierottua hänen nilkkoja, jalkoja.  Charlotte sanoo: "kun jalkafetisisti kohtaa kenkäfetisistin, järki lentää ulos kenkäkaupan ikkunasta!"

"Buzzfeed.com -sivuston mukaan jotkut melko kuuluisat henkilöt ovat myöntäneet viehätyksensä jalkoihin, kuten ohjaaja Quentin Tarantino, räppäri/näyttelijä Ludacris sekä rokkari Tommy Lee." Iltalehti 6.3.2012

- nuoret naiset

Suomessa nuoret naiset, parikymppiset käyttävät paljonkin hameita, paksuja sukkahousuja ja hauskoja raidallisia, värikkäitä sukkia ja sukkahousuja. Sanoisin, että suomesta löytyvät maailman kauneimmat nuoret naiset!  Mutta mitä sitten 25 ikävuoden jälkeen tapahtuu? Minne katoaa kaikki seksikäs pukeutuminen vai muuttavatko kaikki kaunottaret ulkomaille?

- keski-ikäiset naiset

Iän karttuessa kiinnostus omaa ulkonäköä kohtaan vähenee, ja yli kolmekymppisten osalta hameita, minihameita, korkokenkiä ym naisellista pukeutumista näkee katukuvassa valitettavan vähän. Keski-ikäisten osalta säärtä vilahtaa suuremmissa määrin vain pikkujouluissa tai erikoistilaisuuksissa (häät ja hautajaiset). Eikä kaikkea voi laittaa viileän ilmaston piikkiin, on olemassa myös villasukkahousuja ym.  Poikkeuksiakin tietenkin löytyy, kemikaaliokauppojen myyjät, tarjoilijat, pankki- vakuutusnaiset, yleensäkin asiakaspalvelua tekevät naiset ovat hyvinkin edukseen hameissaan ja onhan niitä roiskeläppiä tavattu myös suomen eduskunnasta, mikä on kyllä sekin ihan piristävää ja positiivista! Herätys suomalaiset naiset!  Onko tasa-arvo mennyt liian pitkälle? Hameet päälle ja Naisellisuus kunniaan!

 

- jalkojen hieronta

Kukapa nainen ei pitäisi siitä kun hänen jalkoja hierotaan? Todistettavasti nainen voi saada voimakkaita seksuaalisia säväreitä oikein hyvästä jalkahieronnasta. Naisilla on jalkapohjissa pisteitä, mitä hieromalla nainen voi saada jopa orgasmin. Jotkut naiset pitävät myös jalkapohjien hellästä koskettelusta tai kutittelusta (tickling).

Jalat ovat yksi erogeenisistä alueista (alueet joiden koskettelu herättää mielihyvää ja seksuaalisia tuntemuksia). Joillekin naisille ja miksei miehillekin, jalkapohjien hellä hively aiheuttaa samanlaisia mielihyvän tunteita kuin tutumpienkin erogeenisten alueiden hyväily. Toiset taas kutiavat niin herkästi, että pelkkä ajatuskin jalkoihin koskettamisesta tuntuu epämiellyttävältä.

 

Akupunktio | Akupisteet jalkapohjissa

 

- naisen erogeeniset alueet

Alla City.fi sivuilta poimittua, naisten kirjoittamaa tekstiä aiheesta: 
Minkälaisia yllättäviä erogeenisia pisteitä/alueita naisilla on eri puolilla vartaloaan?

- mun listaan laitetaan huulet, kieli ja yleensäkin suu sekä kaula. niska siinä menee samassa
- käsivarsien sisäpinnat, kyynär- sekä polvitaipeet ovat uskomattoman vastaanottavaiset kosketukselle
- Huulet ja niska ovat herkimmät alueet. Eikö olekin yllättävää? Ja yllätysten linjalla jatketaan - niitä tulisi kosketella huulilla ja sormilla
- huulet, kaula, polvitaipeet... rintojen sivuilta, siis niinkuin kainalon puolelta koskettelu on myös varsin ihanaa, samoin reisien sisäpinnoilta ja jalkapohjista
- Joka ainoa millimetri kehossani on erogeenista aluetta eikä mikään erityisesti...
- Kaula, niska, solisluiden seutu, kyljet, reidet, vyötärö, käsivarsien sisäpinnat, ranteet, nilkat, hiukset
- varbaat imettäviksi nilkat nuoltaviksi reidet(v. sisäp.) hiveltäviksi, persaus jenkkakahvojen alapuolelta (siellä tuntoaistin rippeitä), kyljet (varsinkin uumasta), vatsa, fileet, rintojen ulkokaari, nännipiha (saako mainita vai poistetaanko viesti) käsivarsien sisäpuoli, ranteet (sisäp.), kämmenselkämykset, sormet, niska, kaula ja arkkuun viimeinen naula pää, hiukset päässä
- oikeastaan koko "nurja puoli" niskasta jalkapohjiin on todella erogeeninen
- Kun selkää hivellään ihan niskasta alas asti (joko keskeltä tai kylkien kautta), menee vartalo ihan 'mutkalle' mielihyvästä. Tulee kylmiä väreitä ja alapää kostuu entisestään
- Polvitaipeista kun on kielellä joskus liponut niin reidet ovat auenneet kuin Rocksin takaovi VIP korttilaisille :)

 

- jalkaseksin antaminen miehelle

Naisen mielestä jalkaseksin antaminen miehelle saattaa tuntuu oudolta. Vanhempi sukupolvi, ja moni nuorempikaan nainen ei osaa ajatella sääriään, jalkojaan seksikkäinä, tai sukkahousuja, korkokenkiä tai sukkia osana esileikkiä, seksiä, seksikkäinä, saati sitten seksin välineinä. Nainen ei ymmärrä mitä kiihottavaa mies niissä näkee. Asia koetaan perverssinä tai se rinnastetaan pornoon tai prostituutioon. Asiaan kielteistä  suhtautumista kuvastaa hyvin erään keski-ikäisen naisen kommentti kun puhuttiin jalkaseksistä: "jalkaseksi, sairasta, mihin tämä maailma on oikein menossa".

Joskus syy jalkaseksin vastustamiseen voi löytyä jostain muualta. Nainen voi pitää varpaita, jalkoja rumina, likaisina, eikä halua että mies koskee niihin, saati sitten nuolee tai imee niitä. On hyvä muistaa, että puhtaus ja hygienia kuuluukin olennaisena osana jalkaseksiin ja jalat tulee olla muutenkin terveessä kunnossa ennen kuin niitä aletaan nuoleskella tai jaloilla kosketella miehen tai naisen erogeenisiä alueita.

Entä mitä mielihyvää nainen siitä sitten saa jos ja kun antaa jalkaseksiä tai tyydyttää miestään jaloilla? Hyvän mielen kun mies on tyytyväinen? Jalkafetisisti haluaisi, että nainen nauttisi jalkaseksistä vähintään yhtä paljon kuin hän, mutta se on "oikeassa elämässä" valitettavasti aika harvinaista, että sellainen pari kohtaa joilla olisi molemmilla sama fetissi. Tavallisesti  nainen saa suurimman nautinnon siitä kun näkee ja tuntee miehen nauttivan. Joskus vaihtokauppa on hyvä ratkaisu. Mies antaa ensin naiselleen hellän kokovartalohieronnan tuoksuvalla hierontaöljyllä, alkaen hartioista ja päättyen jalkoihin. Sitten onkin miehen vuoro saada hyväilyä vastahoidetuilta, pehmeäksi hierotuilta liukkailta, öljytyiltä jaloilta. Keskustelu auttaa ja asioista sopiminen ennen toimia on viisainta.

 

- nainen ja sääret, nettikeskustelu

Tällä hetkellä yli 4300 jäsenestä alle 10% on kauniimpaa sukupuolta. Netissä kun naiset juttelevat keskenään, he antavat toisilleen vinkkejä säärikarvojen poistoon tai jalkojen rasvaukseen liittyvissä kysymyksissä, mutta seksuaalinen keskustelu liittyen jalkoihin on vähäisempää. Ymmärrettävistä syistä kaikkia naisia ei myöskään kiinnosta ryhmän "legs" aiheiset linkit tai kuvatiedostot, joissa toinen nainen on sukissa, sukkanauhoissa ja korkokengissä, mutta todistettavasti poikkeuksiakin löytyy. Muutama nainen on yksityisesti ottanut yhteyttä allekirjoittaneeseen sähköpostilla ja kiitellyt ryhmästä, ja kertonut olevansa bi ja pitävänsä paljon Finnish legs and feet ryhmän kuvista, linkeistä ja tarinoista.

 

JALKA JA VARPAAT (feet, toes)

"Jalkafetisismi on fetisismin muoto, joka keskittyy jalkoihin. Jalkafetisisti kokee kiihottavana ihmisen jalat; fetissi saattaa keskittyä sääriin ja reisiin, mutta yhtä hyvin jalkapohjiin ja varpaisiin. Jalkafetisisti kiihottuu nähdessään näitä alueita paljaina ja haluaisi nuolla ja suudella jalkoja. Fetismiin saattaa liittyä myös mahdollisesti jalkapohjien haistelu."
Lähde:
Wikipedia / Jalkafetisismi

Tavallinen naisen jalan koko 37 - 39 on 46% mielestä hyvä. Lähes yhtä suosittu on koko 35 - 37, eli pieni jalka, 33%. Gallupin loput äänet jakautuvat sitten pienen, alle 35 ja suuremman, 40 ja yli jalan kesken.  Joskus aikoinaan jalkaterän sirous vaatimus on mennyt niin pitkälle, että naisen jalkaterän kasvua on pyritty rajoittamaan jopa sitomalla jalat. Se on ollut nuorelle tytölle hyvin kivuliasta aikaa. Tätä tapahtui pääasiassa asian maissa.

On myös jalan kokoon ja muotoon erikoistuneita fetisistejä, jotka saavat kiihotuksensa jalan eri osista.  Toisia kiihottavat jalkapohjat (soles), ja jalkapohjassa oleva, jalan keskellä oleva kaari ja sen muoto. Jotkut innostuvat varpaista, kantapäistä ja nilkoista. Jotkut ovat sitä mieltä, että pitkät varpaat ovat naisella kauneimmat.

Moni jalkafani pitää hoidetuista, lakatuista varpaankynsistä ja punainen kynsilakka on suosituin. Jotkut pitävät myös vähän railakkaammista väreistä, vihreä, sininen, koska ne erottuvat heti katukuvassa. Lakatut varpaankynnet tai varvaskoru osoittavat myös, että nainen pitää hyvää huolta jaloistaan ja sehän sopii varvas ja jalkamiehelle. Naisen hoitamattomia, karvaisia sääriä ei kukaan ole Finnish legs and feet ryhmässä koskaan ylistänyt, toisin kuin vaikka runsaskarvaista pimppaa, jolle löytyy muutamia faneja.

Naiselle säärten ja jalkojen hoitaminen vaati paljon työtä ja viitseliäisyyttä. On sheivaamista, rasvaamista, lakkaamista ym. Jalat ovat vaateliaat hoitaa ja jäävät siksi joskus vähemmälle huomiolle, ja peittyvät sitten housun lahkeiden alle. Rinnat tai peppu eivät vaadi puoliksikaan niin paljoa jatkuvaa huoltoa kuin jalat. Monet jalkahoidossa käyneet naiset ylistävätkin jalkahoidon ihanuutta.

 

UNELMANAINEN - Millainen on säärimiehen unelmanainen

Toki sääri ja jalkafetisisti mies osaa arvostaa naisessa muutakin kauneutta kuin sääriä ja jalkoja. Sisäinen kauneushan se naisessa on tärkeintä!

Mutta jos nyt puhutaan vain naisen ulkonäöstä, niin Finnish legs and feet ryhmän säärimiehelle naisessa säärten kauneus on tärkeätä. Naisella pitäisi olla myös hyvä takamus ja kauniit kasvot. Rinnat saisivat olla kokoa B - C ja mielellään terhakat ja kiinteät. Unelmien nainen gallupin loput äänet jakautuivat sitten tasaiseen tahtiin, että kaunista naisessa saisi olla myös  suu, hiukset (pitkät, yläselkään on niukassa johdossa). Eikä haittaa vaikka kaunista olisi myös reidet ja varpaat. Ihannepituus olisi 165-170cm ja ihannepaino 55-60kg.

Näihin ja moniin muihinkin leikkimielisen gallup-kyselyn tuloksiin voi tarkemmin tutustua Finnish legs and feet ryhmän gallupit sivulla, linkki

Mitä seikkoja nainen sitten arvostaa miehissä?

Suora lainaus Iltasanomista : "Jos nainen saisi muovailla itselleen unelmiensa miehen, joka olisi peto myös sängyssä, hän haluaisi tälle atleettisen vartalon, leveät hartiat, lihaksikkaat kädet sekä pienen ja kiinteän pepun. Tutkimusten mukaan kyseiset piirteet omaava mies uhkuu seksuaalista vetovoimaa, joka saa naiset polvilleen"

 

PUOLISOLLE KERTOMINEN

" Parhaimmassa tapauksessa fetissien jakaminen kumppanin kanssa voi tuoda pariskunnan seksielämään kenties kaivattuakin lisämaustetta. Onko sinulla tai kumppanillasi jokin fetissi? Oletko kertonut mieltymyksestäsi kumppanillesi? Kannattaisiko kertoa ajoissa? " - Rakkaudeksi.fi, Iltasanomat

" Ihmisillä on erilaisia fantasioita ja fetissejä, osa niistä toimi kiihottumisen lisänä niin itsetyydytyksessä kuin seksissäkin. Parhaimmillaan kumpikin asia voi olla seksuaalielämää parantavia. Ongelmaksi ne muodostuvat silloin, kun suhteessa ollaan asioista eri mieltä tai niistä tulee toiselle henkilölle pakkomielle, joka häiritsee muuta elämää. " - RFSU: n seksuaaliterapeutti

Miten sitten kertoa partnerilleen omasta fetismistä? Sitä on pohdittu paljon myös Finnish legs and feet ryhmässä.

Asiaa miettineiden tai asian jo kokeneiden miesten mielestä tärkeätä on edetä hitaasti ja askel kerrallaan. Jos pamautat heti uuden suhteen aluksi kaikki omituisimmatkin toiveesi päin naamaa, niin todennäköisesti uudesta tulevasta suhteestasi tulee menevä suhde ja kumppanisi juoksee pää kolmantena jalkana ulos ja karkuun.

Etene pikkuhiljaa, vihjaile ja kuuntele. Kerro, että hänen sääret ja jalat ovat kauniit, kysy voisitko hieroa niitä. Kerro, että korkokengät,  sukkikset korostavat hänen säärten kauneutta. Mitä mieltä hän olisi, jos mentäisiin sukat, korkokengät jalassa sänkyyn jne. Askel kerrallaan eteenpäin.

Ja Usko jos puolisosi sanoo ei, älä painosta liikaa, mieluummin kannattaa yrittää tyytyä siihen mitä saa, kuin vaatia toiselta liikaa ymmärtämystä ja tekoja oman fetisismin eteen. Kumppanisi kyllästyy siihen hyvinkin nopeasti ja koko fetisismi muuttuu molemmille epämiellyttäväksi ja riitaa aiheuttavaksi asiaksi. On kuitenkin niin harvinaista, että sama fetissi sattuisi olemaan molempien yhteinen kiinnostus, joten ei voi vaatia puolisolta, että tämän pitäisi saada samanlaisia säväreitä ja olla yhtä kiinnostunut sinun fantasioista. Tietysti meistä miehistä löytyy paljon sellaisia jotka eivät tyydy siihen "vähään mitä saa", vaan kumppanit vaihtuvat tiuhaan tahtiin ja etsimme kiivaasti yhäkin "sitä oikeaa" joka hyväksyy meidät sellaisena kuin olemme, omana itsenään, omituisine fetisseineen päivineen!

Fetisistin vaarana on, että hän näkee puolisonsakin vain fetissinsä kohteena. Pahimmassa tapauksessa puoliso alkaa myös epäillä tunteitasi häntä kohtaan, onko hän vain fetissin väline, eikä rakas kumppani. Unelmatilanne tietenkin olisi jos sinä esim. himoat sukkasääriä tai haluat hivellä paljaita jalkoja, ja vaimosi saisi tyydytyksen siitä, että annat jalkahierontaa tai hän pitää sukkahousuja - korkokenkiä jalassa ja sinä himoitset häntä entistä enemmän. Tosielämässä kuitenkin harvinaista, että nämä ihmiset kohtaavat ja päätyvät pariksi. Yleensä puoliso vain "hyväksyy" toisen fetissin koska se tuottaa hänelle nautintoa, mutta ei itse saa siitä seksuaalista nautintoa. Yksi syy perustaa Finnish legs and feet sivut, oli yritys löytää ja saattaa nämä ihmiset yhteen, ja että jokainen fetisisminsä kanssa painiva huomaisi ettei ole yksin ja ainoa.

Keskustelkaa puolison kanssa toiveistanne rauhallisesti, ei liikaa ja jatkuvasti asiasta jankuttaen tai toista syyllistäen, vaan asiallisesti, toista kuunnellen. Vuosien varrella voi käydä niin, että  mieli muuttuu ja asiat mitkä tuntuivat aluksi aivan mahdottomilta toteuttaa, muuttuvat myöhemmin pariskunnan väliseksi hauskaksi yhteiseksi leikiksi.

Niin kuin joku fiksu joskus viisaasti kirjoitti : "Fetisismistä nauttiminen on parhaimmillaan juuri silloin, kun siihen saa osallistumaan rakastamansa ihmisen"

 

Linkit:

”BDSM-leikit ovat yleisiä fantasioita miehillä ja naisilla” - näin kokeilette BDSM-seksiä

 

Viimeaikaisista palautteista:

Oli yllätys kuinka usein tätä sivua käytiin 'Google Search Console 2016'  työkalun perusteella kuukausittain lukemassa. Määrä oli toista sataa kertaa ja sehän lisäsi painetta tarkistaa tekstiä mitä tänne on vuosien aikana raapustettu.

Ja KIITOS kaikesta rakentavasta palautteesta mitä olen vuosien aikana saanut ja ennen kaikkea olen otettu sähköposteista, 'Kiitos pelastit minun-meidän suhteen-avioliiton' kun puoliso oli etsinyt netistä tietoa fetisseistä ja saanut mielenrauhaa tämän sivun teksteistä.

Ja se kuin moni 2001 vuodesta eteenpäin on kysynyt lupaa käyttää tekstiä ties mihin, pääasiassa kouluhommiin, opiskeluihin, loppututkintoon yms, siitä olen otettu ja  ymmärrän kyllä, että asiat mitkä minulle on olleet teini-iästä asti kiinnostavia, kiinnostaa tietty muitakin.

Toivottavasti voin olla yhä apuna ihmisille jotka etsii omaa seksuaalisuuttaan teininä tai kun kaksi nuorta ihmistä löytää toisensa tai kun uusioperheet aikuinen mies ja nainen kohtaavat  ja aletaan puhua omista mieltymyksistä mitä kumpikin haluaa ja suhteelta toivoo ja fetissiasiat otetaan esille.

Tai sitten juurikin se tilanne kun hyvä kumppani löytyy ja ei kerrota toiselle heti alussa mitä oikeasti haluaisi peläten, että kumppani leimaa sinut vähintään perverssiksi, niin sitten mies aikansa jyystettyään pimppiä kysyy kohta toiveikkaana,' Kulta voitko pukea stayup-sukat ylle kun rakastellaan', ja jos se tuntuu kummalliselta niin sitten tämä sivusto ei voi olla yhtään haitaksi molemmilla lukea läpi..!

Anna tekstistä palautetta, jotain lisättävää, jotain  korjattavaa...? finnlegsnfeet@yahoo.com
Palaute, yhteystiedot, oikea nimi yms on luottamuksellista tietoa ja pidetään salassa!

 

Linkit:
Onko nettiporno jo ongelma?

Sexpo säätiö - seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntija: http://www.sexpo.fi
Sexpo tarjoaa seksuaalineuvontaa sekä tukea ihmissuhteisiin: Aikuiset
Sexpo: Nuorten nettineuvonta 12-20 -vuotiaille
Väestöliitto:
Parisuhdepalvelut

 

TURHIA TILASTOJA

Nykyään seksitarinoita luetaan muutama sata kertaa vuorokaudessa!
http://finnishlegsnfeet.tumblr.com/ sivuja katsottiin vuodessa 600 000 kertaa mutta vauhti hiljeni kun tumblr päätti laittaa sivut 'Adults only' ja vaatii rekisteröitymään nähdäkseen kuvat
Vuonna 2008 edellisiä, Finnish legs and feet/sunpoint/~legs sivuja ladattiin 50000 kertaa / kk.
Vielä vanhempia geocities.com/veryhotlegs2002/ sivustolla killuvia Finnish legs and feet sivuja on vuodesta 10/2001 ladattu yhteensä noin 950 000 kertaa.
Yhteensä sivuja on katsottu jo about 2.000.000 kertaa.

 

HAKUSANAT

Kiinnostavia ovat myös hakusanat ja lauseet joita syötetään hakukoneille, ja joiden perusteella on sitten päädytään sivuille :

Tag: #sukkahousut #sukat #sääret #sukkahousufetissi #säärifetissi #jalkafetissi #jalat #pantyhose #sukkpüksid #pantyhosefetish #stockings #stayupit #nylon #nylonfetish #nylonlove #nylonsmell #nylonsniff #highheels #shoeporn #shoesniffer #sniff

#eroottiset tarinat
# itsetyydytys
#kauniit sääret
#suomalainen nainen
#kauniit jalat seksi
#legs and feet
#yahoo groups feet
#jalat sukkahousuissa
#stay up sukat korkokenkä
#legs feet
#yahoo groups
#sukat ja sukkahousut keskusteluryhmä
#pitkät sääret

#tickling feet
#eroottiset kuvat
#miniskirt pictures
#sexy legs and feet
#alastonkuvia
#sexy free pictures
#galleries or pictures miniskirt
#female feet no nudity
#feet nylon
#female feet nylon stocking

#säärifetissi
#sukkahousufetissi
#sukkafetissi
#kenkäfetissi
#korkokenkäfetissi
#jalkafetissi
#varvasfetissi
#saapasfetissi

Anna palautetta, vinkkejä, uusia ideoita: finnlegsnfeet@yahoo.com

Saapuneet palautteet:

 

© Finnish legs and feet omaa tuotantoa

FINNISH LEGS AND FEET